Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Voorspel de WK darts finale Michael van Gerwen – Michael Smith!

WK darts finale 2023: Michael van Gerwen - Michael Smith

Het wereldkampioenschap darts 2023 wordt vanavond om 21.00 uur in de finale beslist door twee Michaels. Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen treft, net als in de WK darts finale van drie jaar geleden, de Engelsman Michael Smith. Die laatste eindigde op het WK darten al tweemaal als nummer twee.

Gaat Bully Boy vanavond dan eindelijk die felbegeerde titel pakken? Volgens bookmaker Unibet is die kans klein. Van Gerwen is favoriet, zie wedden op darten voor de weddenschappen en odds.

Finale WK darts Michael van Gerwen – Michael Smith

Michael Smith won in de halve finale van Gabriel Clemens met 6-2. Het was een stabielere en sterkere partij van Smith dan in de kwartfinale tegen Stephen Bunting. Van de acht sets rondde hij er zes af met een gemiddelde van boven de 100. Zijn scorende vermogen over de eerste negen pijltjes (dus als er nog geen dubbels gegooid hoeven te worden) kwam uit op 110.

Hoog gemiddelde MvG

In de andere halve finale van het WK darts zette Michael van Gerwen Dimitri Van den Bergh opzij met 6-0. In vijf van die zes sets was het gemiddelde van Mighty Mike boven de 100. Er zaten ook weer twee wondersets bij, waarin elk pijltje raak ging. Set drie en vijf raffelde hij af met een gemiddelde van boven de 128! Zijn eerste negen pijltjes leverden gemiddeld 123 punten op.

Het toernooigemiddelde van de Nederlander is 104,6, dat van Smith 97,6. Qua finishen staat Van Gerwen op 44,6 procent en Bully Boy op 42,2 procent.

Een voorspelling doen?

Michael van Gerwen terug aan de top

Het niveau dat de Brabander dit WK laat zien is simpelweg niet één, maar enkele stappen boven dat van alle anderen. Een paar jaar was de befaamde versnelling afwezig bij Mighty Mike; het vermogen om een paar legs achter elkaar heel snel uit te zijn, daarmee in een mum van tijd een voorsprong op te bouwen en de tegenstander te ontmoedigen. Welnu, die acceleratie is terug en gaat harder dan ooit.

Bully Boy gaat voor de wereldtitel

Michael Smith won in 2022 eindelijk zijn eerste major, nadat hij bij zo’n tien grote darttoernooien tweede was geworden. Die Grand Slam of Darts 2022 zit in de tas, is nu de tijd rijp voor de grootste prijs?

“Na mijn eerste finale in 2018 dacht ik nooit nog opnieuw een kans te krijgen om een WK darts finale te spelen”, zei Smith. “Maar ik heb nooit opgegeven, vorig jaar greep ik er opnieuw net naast, maar dit jaar wil ik eindelijk die wereldtitel grijpen.”

Back To Top