Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Van Gerwen en Smith favorieten halve finale WK darts 2023

Van Gerwen en Smith favorieten halve finale WK darts

Het WK darts 2023 nadert de climax. Maandagavond worden de twee halve finales gespeeld. Eerst zien we Gabriel Clemens uit Duitsland tegen Michael Smith, daarna gaan twee Nederlandstalige darters strijden om een finaleplek. Dimitri Van den Bergh treft drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen.

Een voorspelling doen?

Halve finales WK darts 2023

Clemens is de eerste Duitser bij de laatste vier van het PDC WK darts, Van den Bergh de eerste Belg. Voor Smith is dit de derde keer dat hij de halve finale mag spelen in het Alexandra Palace. De vorige twee keer drong hij ook door tot de eindstrijd, die hij verloor. Voor Michael van Gerwen is dit zijn achtste optreden in de semi final.

Stunt Gabriel Clemens niet waarschijnlijk

In de kwartfinale speelde Gabriel Clemens tegen Gerwyn Price een van de sterkste matches uit zijn loopbaan, en in elk geval de grootste partij uit zijn leven. Smith had juist een zwakke dag, maar vocht zich toch langs Stephen Bunting.

Zo simpel als we het nu schetsen is het niet, maar waarschijnlijk zal de Duitser ‘terugzakken’ naar zijn gebruikelijke niveau, terwijl Michael Smith stukken beter kan dan wat hij tegen zijn stadgenoot Bunting liet zien.

Weer een finale voor Smith?

Smith had tot dit jaar de reputatie dat hij vaak ver komt bij grote darttoernooien, om dan in de eindstrijd alsnog met lege handen te blijven staan. Die reputatie heeft hij in de prullenbak geworpen door de Grand Slam of Darts te winnen – zijn eerste gewonnen grote finale in tien pogingen.

Dimitri Van den Bergh – Michael van Gerwen

Van Gerwen liet in zijn kwartfinale niks heel van Chris Dobey. Het werd 5-0 en qua legs mocht de Engelsman er maar drie binnen hengelen. Van den Bergh zal moeten hopen dat Mighty Mike niet weer een gemiddelde van boven de 100 neerzet, want dat lukte de Belg zelf nog niet dit WK.

MvG favoriet

Hij won zijn potjes met gemiddeldes van 94,7, 92,9, 95,6 en 95,5. Solide dus, en genoeg om nog maar vier sets af te staan. Michael van Gerwen verloor er drie, waarvan twee toen Mensur Suljovic een onwerkelijk hoog niveau haalde en een tegen Dirk van Duijvenbode.

Michael van Gerwen is favoriet tegen Van den Bergh. Zie wedden op WK darts voor meer informatie indien je wilt inzetten op het toernooi.

Back To Top