Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts kwartfinales: Michael van Gerwen op weg naar de titel

WK Darts kwartfinales: Michael van Gerwen op weg naar de titel

Vandaag op Nieuwjaarsdag worden de vier kwartfinales gespeeld bij het WK darts 2023. Dimitri Van den Bergh start de middagsessie tegen Jonny Clayton en Michael van Gerwen sluit de avond af en treft Chris Dobey.

Zo richting de eindfase van het toernooi is het een mooi moment om wat voorspellingen te doen. Zie wedden op darten voor informatie over hoe en waar je daarvoor terecht kan, wat je kan winnen met een gok op de uiteindelijke winnaar en meer.

WK Darts 2023 kwartfinales

Van de acht mannen die over zijn in Alexandra Palace te Londen heeft Michael van Gerwen het hoogste toernooigemiddelde. Hij laat per beurt van drie pijltjes 104,03 punten noteren. Michael Smith volgt met 98,2. Smith en Van Gerwen kunnen elkaar pas in de finale van het World Darts Championship tegenkomen. Stephen Bunting is derde op dit lijstje met 98,2.

Clayton beste finishpercentage

Jonny Clayton staat bovenaan het lijstje qua finishpercentage. De Welshman, die voor de eerste keer present is in de kwartfinale, pakt 50,7 procent van zijn kansen om een legpijl te verzilveren. Dimitri Van den Bergh volgt met 47,1 procent.

Slechte statistieken Gerwyn Price

Gerwyn Price behoort ook tot de laatste acht van het wereldkampioenschap. De wereldkampioen van 2021 scoort het zwakst op diverse onderdelen.

Opvallend is ook dat de nummer één van de wereld het slecht doet in alle statistieken. ‘The Iceman’ heeft het laagste toernooigemiddelde (93.76) en slechtste finishpercentage (34.31 procent). Zegt niks natuurlijk, zeker niet bij een echte matchplayer als Price, die met zijn luidruchtige gedrag onder de huid van tegenstanders kan kruipen.

WK darts Michael van Gerwen – Chris Dobey

Mighty Mike, drievoudig wereldkampioen, treft de man die hij ook vorig jaar moest treffen: Chris ‘Hollywood’ Dobey. Toen moest de Brabander zich echter uit het WK darts terugtrekken vanwege een positieve coronatest.

MvG gaat niet verliezen

Die teleurstelling heeft Van Gerwen weggespoeld met een prima 2022 en drie sterke optredens in Ally Pally. “Ik voel me goed en als ik zo blijf spelen, ga ik niet verliezen. Er moet iets vreemds met me gebeuren, een offday of wat dan ook, wil ik mijn partijen niet winnen”, zei hij tegen Sky Sports.

Programma WK darts kwartfinales

In de kwartfinale is het een best of 9 sets. Kortom, 5 sets is genoeg voor de winst. Zie het speelschema WK darts voor het volledige programma overzicht en alle uitslagen.

Middagsessie, vanaf 13.30 uur
Dimitri Van den Bergh v Jonny Clayton
Michael Smith v Stephen Bunting

Avondsessie, vanaf 20.30 uur
Gerwyn Price v Gabriel Clemens
Michael van Gerwen v Chris Dobey

Back To Top