Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen – Dirk van Duijvenbode voorspellen

Michael van Gerwen - Dirk van Duijvenbode voorspellen

Vrijdag zijn er zes partijen bij het WK darts 2023 in Londen. In de middag is er een Belgisch duel en in de avond een Nederlandse strijd: Michael van Gerwen – Dirk van Duijvenbode! Inzetten kan bij alle darts bookmakers waarbij Unibet je de hoogste odds biedt.

WK darts Kim Huybrechts – Dimitri Van den Bergh

De dag wordt geopend door Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. In de vorige ronde zorgde Hurricane Huybrechts voor de grootste verrassing op het World Darts Championship tot nu toe. Hij versloeg de regerend kampioen Peter Wright met 4-1.

Met een gemiddelde van 91 is dat een nogal forse uitslag tegen de Schot, want normaal zal je toch met zwaarder geschut moeten komen om Snakebite zo af te straffen. Alles viel op het juiste moment net lekker voor de Belg.

Gaat Van den Bergh een stap zetten?

De 28-jarige Dimitri Van den Bergh heeft op het WK darts tweemaal de kwartfinale gehaald en het wordt voor de tweevoudig jeugdwereldkampioen bij de PDC tijd om een stap te zetten op het belangrijkste toernooi op de darts kalender.

De vraag is of zijn basisniveau dit jaar voldoende was om als springplank te fungeren voor die extra push. Hij bereikte de halve finale bij de World Matchplay en er waren nog twee kwartfinales bij majors.

Van den Bergh is favoriet voor de winst.

WK darts Michael van Gerwen – Dirk van Duijvenbode

Net als vorig jaar is Dirk van Duijvenbode struikelend door zijn eerste twee WK-partijen gekomen. Tegen Ross Smith overleefde hij diverse matchdarts om in te allesbeslissende leg, die hij niet eens begon, toe te slaan.

“Ik geloof dat ik nu acht keer een partij heb gewonnen in Ally Pally en maar één keer kwam het niet aan op een beslissende set”, zei Aubergenius.

MvG weergaloos

Of dat tegen Mighty Mike weer zo gebeurt is te betwijfelen, althans als de Brabander hetzelfde niveau benadert als in de pot tegen Mensur Suljovic. In dat geval zal Van Duijvenbode net zo goed moeten finishen als de Oostenrijker om nog een beetje bij te blijven. Het scorend vermogen van Michael van Gerwen was weergaloos. Met zijn eerste 9 pijltjes gooide hij gemiddeld per beurt dik 120 punten bij elkaar.

Programma WK Darts vrijdag 30 december

Middagsessie (vanaf 13:30 uur)
Kim Huybrechts v Dimitri Van den Bergh
Gabriel Clemens v Alan Soutar
Michael Smith v Joe Cullen

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Rob Cross v Chris Dobey
Michael van Gerwen v Dirk van Duijvenbode
Luke Humphries v Stephen Bunting

Zie het speelschema WK Darts voor het complete overzicht.

Back To Top