Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts weddenschap Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort

WK Darts weddenschap Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort

Donderdag gaan we in Londen door met de derde ronde van de WK darts 2023. Twee Nederlanders komen in het Alexander Palace voor de oche te staan. Dirk van Duijvenbode speelt in de eerste match van de dag tegen Ross Smith. Vincent van der Voort speelt in de openingsmatch van de avondsessie tegen Luke Humphries.

WK Darts Dirk van Duijvenbode – Ross Smith

De 33-jarige Smith was tot dit jaar geen heel opvallende speler binnen de PDC. Maar Smudger heeft flinke stappen gezet. De man uit Kent won het European Championship Darts, dat ondanks die naam ook weer niet echt als een EK gezien moet worden, want er mogen ook spelers van buiten Europa aan deelnemen.

Fraaie zeges

Die fraaie zege, eind oktober, kwam Ross Smith niet zomaar aanwaaien. Hij versloeg onderweg naar zijn grootste titel ooit onder meer Peter Wright en Michael Smith, toevallig de twee mannen die in de WK darts finale van vorig jaar stonden.

Aubergenius

De 30-jarige Dirk van Duijvenbode bereikte de halve finale van dat EK, stond ook nog in de halve finale van de World Cup of Darts, met Nederland, en werd tweede bij de World Series of Darts Finals.

Voor kerst had Aubergenius het behoorlijk lastig met Karel Sedlacek (3-2), wat ook wel weer past bij de Katwijker. Het gaat zelden heel makkelijk bij hem. Staat hij voor, dan gaat hij er te makkelijk over denken, zo geeft hij toe, en staat hij achter tegen iemand die lager staat op de darts ranglijst, dan vreet hij zichzelf van binnen op, omdat hij vindt dat zoiets niet mag gebeuren.

Luke Humphries – Vincent van der Voort WK Darts 2023

Vincent van der Voort had een 2022 waarin geen echte hoogtepunten plaatsvonden, maar zo verloopt eigenlijk zijn hele loopbaan al.

De Purmerender is een steady darter die een gemiddelde van tussen de 90 en 95 zal neerzetten en of dat genoeg is, dat ligt dan aan de tegenstander. Humphries heeft in elk geval dit jaar meermaals bewezen tot meer in staat te zijn dan dat.

Prima jaar voor Humphries

Cool Hand Luke was de koning van de Pro Tour-toernooien, het circuit dat vooral draait om de reeks Players Championship-vloertoernooien. Hij verdiende het hoogste bedrag aan prijzengeld op de Pro Tour. En ook op de grote majors had hij een prima jaar, met halvefinaleplekken bij de Grand Slam of Darts en Players Championship-finals.

Back To Top