Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price – Raymond van Barneveld WK Darts voorspellen

RGerwyn Price - Raymond van Barneveld WK Darts voorspellenaymond van Barneveld naar Grand Slam of Darts 2022

Dinsdag en woensdag worden er twaalf partijen gespeeld in de derde ronde van het WK darts 2023. In het Alexandra Palace te Londen zien we drie Nederlanders verschijnen.

Vandaag speelt oud-winnaar Raymond van Barneveld in de avond tegen oud-winnaar Gerwyn Price. In de middagsessie van woensdag neemt Danny Noppert het op tegen Alan Soutar. Woensdagavond treft oud-winnaar Michael van Gerwen de Oostenrijkse veteraan Mensur Suljovic.

Wedden op darten? Een zege van Barney heeft een hoge odd. Inzetten kan bij:

Gerwyn Price – Raymond van Barneveld WK Darts

Vorige maand bereikte Barney de halve finale van de Grand Slam of Darts. Onderweg naar die prestatie versloeg hij tweemaal Price, eerst in de groepsfase en daarna in de kwartfinale. Het was een van de opmerkelijkste prestaties sinds de Haagse darter begin 2021 na een vrij korte break terugkeerde in de dartswereld.

Barney geloof in zichzelf

Inmiddels is Barney teruggekeerd in de top 32 van de Order of Merit, wat hem een geplaatste status opleverde bij dit WK darts. Maar qua loting treft hij het dus alsnog niet echt.

Price is de winnaar van 2021. “Ik voel me goed en ik weet wat ik kan doen”, zegt Van Barneveld. “Ik kijk niet naar hem en denk: ‘Oh, hij is de nummer één van de wereld’. Ik speel tegen het bord. Ik geloof in mezelf en op een goede dag kan ik alles en iedereen verslaan.”

Danny Noppert – Alan Soutar

De Schot Soutar pakte begin vorig jaar een PDC-tourcard en is opgeklommen naar plek 36 van de wereldranglijst. Ook werkt hij nog steeds als brandweerman. Zijn jaargemiddelde is 92, dat van Noppert 95,4. De Fries heeft nog wel eens periodes dat hij de trebles niet kan vinden, maar anderzijds bewees hij ook op onder meer de UK Open dat hij wedstrijden op een lelijke manier kan winnen.

WK Darts Michael van Gerwen – Mensur Suljovic

Dit moet niet al te lastig worden voor drievoudig wereldkampioen Van Gerwen. Sinds zijn topjaar 2018 is het gestaag achteruit gegaan bij ‘The Giant’ Suljovic. Het enige wat Mighty Mike kan opbreken is het erg lage tempo van de Oostenrijker.

Programma WK darts

Hieronder de wedstrijden van dinsdag en woensdag. Zie het speelschema WK darts voor het volledige overzicht en alle uitslagen.

Dinsdag 27 december

Middagsessie, vanaf 13.30 uur
Dimitri Van den Bergh v Krzysztof Ratajski
Nathan Aspinall v Josh Rock
Jonny Clayton v Brendan Dolan

Avondsessie, vanaf 20.00 uur
Jim Williams v Gabriel Clemens
Gerwyn Price v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Kim Huybrechts

Woensdag 28 december

Middagsessie, vanaf 13.30 uur
Ryan Searle v Jose de Sousa
Danny Noppert v Alan Soutar
Gary Anderson v Chris Dobey

Avondsessie, vanaf 20.00 uur
Joe Cullen v Damon Heta
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
Michael Smith v Martin Schindler

Back To Top