Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Kerstbreak WK Darts: dinsdag gaat het verder met Price vs Barney!

Kerstbreak WK Darts: dinsdag gaat het verder met Price vs Barney!

Van zaterdag 24 december t/m maandag 26 december is er geen enkele partij bij het WK darts 2023. Pas op dinsdag keren de darters in het Alexandra Palace terug. De meeste spelers zitten ‘gewoon’ ook echt thuis rondom Kerstmis.

Geen WK Darts tijdens kerstdagen

Voor Michael van Gerwen is het al jarenlang de normaalste zaak dat hij middenin het World Darts Championship even naar huis vliegt, om direct na kerst terug te keren. Wat dat betreft is de vrijheid rondom reizen nu ook groter; vorig jaar waren er nog beperkingen in verband met corona.

Acht van de twaalf Nederlanders zitten nog in het toernooi:

 • Raymond van Barneveld (3e ronde tegen Gerwyn Price)
 • Danny Noppert (2e ronde tegen David Cameron)
 • Vincent van der Voort (3e ronde tegen Luke Humphries)
 • Danny van Trijp (2e ronde tegen Jonny Clayton)
 • Jimmy Hendriks (2e ronde tegen Brendan Dolan)
 • Michael van Gerwen (3e ronde tegen Mensur Suljovic)
 • Dirk van Duijvenbode (3e ronde tegen Labanauskas/Smith)
 • Martijn Kleermaker (2e ronde tegen Chris Dobey)

Zie het WK darts speelschema voor alle speeldata en meer.

Van de drie Belgische deelnemers zijn Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts nog over. Zij treffen respectievelijk Krzysztof Ratajski en regerend wereldkampioen Peter Wright. Mike De Decker werd gisteren uitgeschakeld door Mensur Suljovic. Ook vier Nederlanders kunnen definitief thuisblijven:

 • Jermaine Wattimena
 • Geert Nentjes
 • Danny Jansen
 • Niels Zonneveld

Een voorspelling doen?

Gerwyn Price – Raymond van Barneveld

Kijkend naar de tegenstanders van de acht Nederlanders die we minstens nog eenmaal gaan zien, moeten we vrezen dat er een hoop gaan verliezen. Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021, start als favoriet tegen Barney, al won de veteraan vorige maand wel van de Welshman bij de Grand Slam of Darts. Tweemaal zelfs.

Jimmy Hendriks en Martijn Kleermaker

Voor Jimmy Hendriks (tegen Brendan Dolan) en Martijn Kleermaker (tegen Chris Dobey) had het erger gekund. Beide tegenstanders komen in de regel nou ook weer niet zo ver op het WK darts. Dobey schopte het tweemaal tot de vierde ronde, Dolan was eenmaal kwartfinalist, terwijl twaalf van de veertien deelnames al in de eerste of tweede ronde eindigden.

Michael van Gerwen tegen Dirk van Duijvenbode?

Mochten Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hun komende partij winnen, dan spelen ze vrijdag tegen elkaar in de vierde ronde. Aubergenius had het erg lastig tegen Karel Sedláček en de Tsjech had zelfs een matchdart. Na afloop gaf hij toe dat het weer eens stormde in zijn hoofd, omdat hij zichzelf had ingeprent dat hij deze pot ‘gewoon’ moest winnen en hij verslapte toen hij voor stond.

Van Gerwen speelt tegen Mensur Suljović, de 50-jarige Oostenrijker die erg traag speelt. Dat zal Mighty Mike vast ergeren, wees niet verbaasd als hij daar na afloop lekker over gaat klagen.

Back To Top