Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael Smith winnaar WK darts 2023!

Michael Smith winnaar WK darts 2023!

De nieuwe wereldkampioen darts is Michael Smith! De Engelsman stond voor de derde keer in de WK finale en ditmaal lukte het wel om de titel te grijpen. Hij versloeg drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen met 7-4. Bij de darts bookmakers gold Smith met een notering van 3.25 als underdog.

Michael Smith wereldkampioen darts 2023

Tot 3-3 zat Van Gerwen prima in de wedstrijd. Hij had een negendarter om zijn oren gekregen (nadat hij zelf direct daarvoor ook de kans had om het negende perfecte pijltje op rij te gooien), maar dat leek hem niet te deren. Nadat hij kansen verprutste om op 4-3 te komen, zakte het als een kaartenhuis in elkaar bij Mighty Mike.

Bully Boy sterk

Smith, die achter stond met 2-3, pakte vier sets op rij en zo werd het 6-3. In diverse legs stond Van Gerwen ver achter op Smith. Vooral set 9 was erg zwak, met een gemiddelde van 80. De slotset was wel weer sterk, maar bij 2-2 op legs mocht Smith beginnen en hij smeet twee 180’s achter elkaar in het bord. Daar was niet tegenop te boksen.

Smith zei dat het winnen van de Grand Slam of Darts, zijn eerste major, hem het geloof gaf dat hij ook wereldkampioen kon worden. “Ik wil doen wat deze man doet, de sport overnemen. Alleen hij is er nog steeds”, grapte Smith.

Michael van Gerwen teleurgesteld

Van Gerwen stond er bedremmeld bij op het podium en gaf Michael Smith alle ruimte voor de spotlights. Over het niet pakken van zijn kansen zei de Brabander: “Ik kan alleen mezelf daarvoor aanspreken. De hele wedstrijd speelde ik niet zoals ik wilde, maar dat hoort erbij bij het spel. Ik speelde niet fantastisch, zeker naar het einde toe daalde mijn niveau wat. Maar dat was omdat ik op achterstand kwam en wat ging forceren.”

Nieuwe nummer 1 Order of Merit

Smith is nu de nieuwe nummer 1 van de ranglijst, de PDC Order of Merit. Peter Wright, de wereldkampioen darts van 2022, staat tweede. Van Gerwen is derde, Gerwyn Price zakt van één naar vier.

Op 9 januari begint de Q-School, waar amateurdarters strijden om een PDC-tourcard, zodat ze zich professional kunnen noemen. Op 27 januari staat het eerstvolgende grote toernooi op de dartskalender: de Masters.

Back To Top