Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Vincent van der Voort en Belgische troef Dimitri Van den Bergh

WK Darts Vincent van der Voort en Dimitri Van den Bergh

Vandaag zien we diverse spelers uit de lage landen voor de oche bij het PDC WK darts 2022. Mike de Decker speelt in de laatste pot van de middagsessie tegen Dave Chisnall. Vincent van der Voort opent de avondsessie tegen Adam Hunt, daarna verschijnt Ron Meulenkamp tegen Michael Smith en treft Dimitri Van den Bergh de Duitser Florian Hempel.

Dimitri Van den Bergh WK Darts 2022

Van den Bergh is dik favoriet in zijn partij tegen Hempel. Een 3-0 zege levert bij de bookmakers 3.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Denk je dat hij maximaal vijf 180’s gooit, dan pak je een notering van 1.72. Meer dan vijf noteert 2.00.

Vincent van der Voort – Adam Hunt

Van der Voort is een van de meer doorgewinterde spelers op het wereldkampioenschap darts. In 2008 maakte hij voor het eerst zijn opwachting en daarvoor had hij al zesmaal deelgenomen aan het WK darten van de inmiddels opgeheven bond BDO.

Gemiddeld jaar voor Fast Vinnie

In al die jaren heeft de Purmerender vrij steady gepresteerd op het WK darts. Hij overleeft vaak een paar rondjes, maar dringt zelden door tot de kwartfinale. Dat lukte tweemaal, verder is het een grote berg tweede en derde rondes. 2021 was geen uitzonderlijk goed of slecht jaar voor de Dutch Destroyer; het ging gewoon zijn gangetje, net zoals hij zich in de studio van RTL7 als analist een man zonder poeha toont.

Kansen

De 28-jarige Hunt doet voor de derde keer mee aan het WK. Zijn first 9 darts gemiddelde was in 2021 96, waarmee hij op dat onderdeel niet tot de top 100 van de wereld behoort. Loopt alles normaal, dan gaat Fast Vinnie dus genoeg kansen op een finish krijgen.

Michael Smith – Ron Meulenkamp

Over lekker uit de startblokken knallen gesproken, daarin is Michael Smith een van de beteren. Kijken we puur naar het gemiddelde over de eerste beurt, de eerste drie pijlen dus, dan is hij de vierde beste van de wereld. Het scheelt toch als je direct op voorsprong staat, hoe miniem ook. Helaas is hij qua uitgooien minder resoluut, zijn finishpercentage was afgelopen jaar het 31e beste.

50/50 kans reëel?

Ron Meulenkamp staat in dit soort lijstjes niet bij de top 50 of nog veel lager. Bij het PDC WK Darts ging het alle vijf deelnames mis in de tweede ronde. “Een goede, snelle speler met ontzettend veel talent. We hebben aardig wat partijen tegen elkaar gegooid en ik denk dat het 50/50 is”, zo blikt Meulenkamp vooruit.

De bookmakers zien het toch anders en zetten voor het wedden op darten Michael Smith op 1.20 en Ron Meulenkamp op 4.55.

WK Darts 21 december

Middagsessie
Lewy Williams – Toyokazu Williams
Jason Lowe – Daniel Larsson
Mervyn King – Ryan Joyce
Dave Chisnall – Mike de Decker

Avondsessie
Vincent van der Voort – Adam Hunt
Michael Smith – Ron Meulenkamp
Dimitri Van den Bergh – Florian Hempel
Devon Petersen – Raymond Smith

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top