Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Tweede ronde WK Darts: Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker

WK Darts Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker

Vandaag, woensdag 22 december, zien we op het World Darts Championship twee Nederlanders in actie. Dirk van Duijvenbode, vorig jaar kwartfinalist, speelt in de tweede pot van de avondsessie tegen Boris Koltsov. En in de slotpartij van de dag zien we Martijn Kleermaker tegen Simon Whitlock.

Dimitri Van den Bergh kon het gisteravond helaas niet bolwerken tegen Florian Hempel, het werd 3-1 voor de Duitser. Vandaag komt Kim Huybrechts namens België in actie. Hij wordt (@1.44) door de bookmakers gezien als de grote favoriet tegen Steve Beaton (2.75).

WK Darts Dirk van Duijvenbode – Boris Koltsov

Was 2020 voor Dirk van Duijvenbode het jaar van de doorbraak, dan was 2021 het jaar van de consolidatie. Aubergenius had een steady niveau, maar miste de uitschieters van daarvoor. Geen major-finale, geen spraakmakende momenten, wel een gewonnen Players Championship-vloertoernooi. Toch mag de 29-jarige Westlander tevreden zijn over de progressie. Hij krikte zijn jaargemiddelde op van 93 naar 96 en behoort qua scorend vermogen tot de zwaargewichten van de PDC. Zijn ‘first 9’-gemiddelde is het 8e beste.

15 darters gouden standaard

Koltsov doet in alles voor Van Duijvenbode onder, niet in de laatste plaats het percentage vijftien-darters. Dat is een beetje de gouden standaard in de PDC: als je maar een groot deel van de legs in 5 beurten pakt, dan ben je erg lastig te verslaan. Aubergenius, die eerst Titanium als bijnaam had, staat 20e op de lijst qua vijftien-darters, Koltsov 131e.

Wedstrijd Dirk van Duijvenbode voorspellen

Van Duijvenbode is bij bookmaker Bet365 met een notering van 1.30 dik favoriet tegen Koltsov die 3.50 noteert. Boris Koltsov versloeg Jermaine Wattimena in de eerste ronde met 3-0. Verwacht je dat de Rus vanavond een setje meepakt, ga dan voor bijvoorbeeld de 3.25 voor een 3-1 uitslag.

Simon Whitlock – Martijn Kleermaker WK Darts

De 52-jarige Whitlock was van 2010 tot en met 2014 een van ‘s werelds beste darters, toen kwam de klad er wat in, al had de Aussie nog wat oprispingen. Maar die vonden niet plaats op het WK Darts: sinds 2015 kwam hij eenmaal tot de vierde ronde, alle andere keren was het snel over voor de Wizzard.

Stuntje The Dutch Giant?

De 30-jarige Martijn Kleermaker mag dus best hopen op een klein stuntje. Hij debuteert op het WK darten, nadat het bij het WK 2021 mis ging vanwege een positieve coronatest. In de pot tegen John Michael had hij een gemiddelde van 91, een uitgooipercentage van 30 procent en hoogste checkout van 156. Met zulke cijfers kan hij het Simon Whitlock moeilijk maken.

Whitlock is favoriet bij de bookies en krijgt een quotering van 1.53 meer op winst. Inzetten met wedden op darten op een zege van Kleermaker levert 2.50 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Verder op het WK Darts vandaag

Vanmiddag moet je ook even opletten, want dan speelt Glen Durrant. De Brit, drievoudig winnaar van het Lakeside WK Darts (dat overigens onlangs werd uitgesteld van januari naar april 2022 vanwege de Omikron-golf), won in 2020 de Premier League Darts. Hij stootte na zijn overstap van de PDC keihard door naar de top, maar mede door een corona-infectie viel hij net zo hard terug. ‘Duzza’ zit eigenlijk in een dartspauze, maar wil dit WK niet laten schieten.

middagsessie 13.30 uur
Ryan Searle – William Borland (R2)
Glen Durrant – William O’Connor (R2)
Luke Humphries – Rowby-John Rodriguez (R2)
Joe Cullen – Jim Williams (R2)

avondsessie 20.00 uur
Nathan Aspinall – Joe Murnan (R2)
Dirk v Duijvenbode – Boris Koltsov (R2)
Kim Huybrechts – Steve Beaton (R2)
Simon Whitlock – Martijn Kleermaker (R2)

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top