Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts Rob Cross – Raymond van Barneveld en Noppert – Heaver

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

Zet donderdag 23 december maar je tv, stream of beamer of wat dan ook aan, want bij het WK Darts 2022 in Londen worden heerlijke wedstrijden in de tweede ronde gespeeld. In de avond komen Danny Noppert en Raymond van Barneveld in actie in het Alexandra Palace.

Wat niet betekent dat je de vier partijen uit de middagsessie over kan slaan. Onze dark horse Callan Rydz maakt zijn opwachting tegen Brendan Dolan en de afsluiter is tussen outsider Jose de Sousa (een van de allerbeste maximum-gooiers) en Jason Lowe.

Rob Cross – Raymond van Barneveld WK Darts 2022

Twee ex-wereldkampioenen darts in de tweede ronde tegen elkaar, zo wreed kan de loting uitpakken. Cross is als als elfde geplaatst in Ally Pally, Van Barneveld kwalificeerde zich voor het WK Darts via de Pro Tour Order of Merit (3e).

Barney speelde solide in zijn eerste pot tegen Lourence Ilagan. En een gemiddelde van 96,7 zou ook in deze pot afdoende kunnen zijn, al beseft de Hagenaar wel dat Voltage hier begint als favoriet (winst noteert bij de bookies 1.53).

Danny Noppert  – Jason Heaver

Het WK Darts is al dik een week bezig, maar Noppert moest al die tijd wachten op zijn beurt. De als 18e geplaatste Fries mag tegen Jason Heaver laten zien dat hij in 2021 inderdaad stabieler is geworden en ook zijn piek heeft verhoogd.

De Engelsman won in de eerste ronde met 3-1 van Gordon Mathers, met een gemiddelde van 84. Hij plaatste zich voor het toptoernooi van de PDC via de Pro Tour order of Merit, waarop hij 19e stond (een lijstje gebaseerd op prestaties in kleine vloertoernooien).

De 30-jarige ‘The Freeze’ stond in 2017 in de finale van het WK Darts van de BDO, daarna stapte hij over naar de PDC. Het afgelopen jaar was zijn beste, met onder meer een kwartfinale op het EK en een halve finale bij de World Grand Prix.

Vandaag op het WK Darts in Alexandra Palace

Middagsessie
Damon Heta – Luke Woodhouse
Brendan Dolan – Callan Rydz
Mensur Suljovic – Alan Soutar
Jose de Sousa – Jason Lowe

Avondsessie
Danny Noppert – Jason Heaver
Gabriel Clemens – Lewy Williams
Rob Cross – Raymond van Barneveld
Chris Dobey – Rusty-Jake Rodriguez

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top