Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts 2022 na kerst verder met 5 Nederlanders en 1 Belg

Kerstbreak WK Darts: dinsdag gaat het verder met Price vs Barney!

Het WK Darts 2022 neemt een kerstpauze en keert maandag terug in het Alexandra Palace te Londen voor de derde ronde. Nog 32 man kunnen de wereldtitel claimen, waaronder regerend wereldkampioen Gerwyn Price en vijf Nederlanders. Kim Huybrechts is de enig overgebleven Belg in het toernooi.

WK Darts 2022 gaat na kerst verder

Van de Nederlanders komt Dirk van Duijvenbode het eerst op het podium. Hij speelt maandag tegen Ross Smith. Maandagavond zien we op het WK Darts Vincent van der Voort tegen James Wade, die erg belabberd gooide in de eerste ronde, maar waarvan ook iedereen weet dat hij de kunst verstaat om net genoeg te doen om te winnen. Dus The Machine is gewoon dik favoriet tegen de Dutch Destroyer.

Huybrechts tegen Gerwyn Price

De laatste Belg in het WK Darts speelschema is Kim Huybrechts, die Gerwyn Price treft op maandagavond. Dinsdag speelt Danny Noppert tegen Ryan Searle, die de laatste maanden hele mooie dingen laat zien. Heavy Metal, zoals hij heet, gooit ook echt met erg zware dartpijltjes.

Joe Cullen – Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker neemt het op tegen Joe Cullen, oftewel Rockstar. Cullen heeft nog weinig aansprekende prestaties geleverd op majors, maar is wel een van de best presterende mannen bij de vloertoernooien. Dit jaar drong hij bij de Players Championship-evenementen vaak door tot de eindrondes en eindigde hij als zesde op de Pro Tour order of Merit.

Michael van Gerwen in derde ronde WK Darts tegen Heta

En dan hebben we natuurlijk nog Michael van Gerwen, een van de vier wereldkampioenen darts die nog welkom zijn voor de oche. Tot dat groepje horen dus ook Price, Peter Wright en Rob Cross. Laatstgenoemde schakelde donderdag een andere ex-wereldkampioen uit: Raymond van Barneveld (3-1). Mighty Mike is gekoppeld aan Damon Heta uit Australië.

Woensdagavond is de derde ronde klaar en die avond worden er gelijk al twee partijen gespeeld in de vierde ronde.

Back To Top