Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Derde ronde WK Darts Van Duijvenbode en Van der Voort

Derde ronde WK Darts Van Duijvenbode en Van der Voort

Maandag gaat het WK Darts 2022 weer verder, na een onderbreking vanwege de kerstdagen. Dirk van Duijvenbode zwengelt vandaag de middagsessie om 13:30 uur aan en speelt tegen Ross Smith. De eerste partij in de avondsessie, om 20:00 uur, is Vincent van der Voort tegen James Wade.

update: Vincent van der Voort heeft zich van het WK Darts moeten terugtrekken nadat hij positief testte op corona. James Wade ontvangt een ‘bye’ en is door naar de volgende ronde.

Ross Smith – Dirk van Duijvenbode WK Darts

Smith was in de tweede ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van Stephen Bunting. En dat was toch een van de grotere verrassingen van de vroegere rondes, want The Bullet was vorig jaar nog een halvefinalist in Ally Pally, terwijl ook doorgewinterde dartsfans moeite zullen hebben om een paar roemruchte prestaties van Smith op te noemen. Bunting is ook oud-wereldkampioen darts bij de BDO.

Aubergenius op z’n best

Dirk van Duijvenbode had de grootste moeite om te winnen van Boris Koltsov. Zoals hij na afloop beaamde, is Dirk op zijn best als hij met zijn rug tegen de muur staat. Oftewel, bij een achterstand of als hij het tegen zware tegenstanders heel moeilijk heeft. Speelt Aubergenius tegen iemand waarbij het allemaal maar voortkabbelt met lage gemiddeldes en weinig publieksinteractie, dan wordt hij meegesleurd in de lethargie. Dus DVD zal zich, wat Ross Smith hier ook laat zien, zelf moeten oppeppen.

James Wade – Vincent van der Voort

Vincent van der Voort krijgt in James Wade sowieso een stoïcijnse opponent. De 38-jarige Machine hoort tot de 20 succesvolste darters ooit en gezien zijn leeftijd kan het nog best lukken om zich in de top tien te nestelen. Maar dan zal het wel een keer moeten lukken om potten te breken op het PDC WK Darts. Wade is er al sinds 2005 keer op keer bij. In 2009, 2012 en 2013 behoorde hij tot de laatste vier. Da’s dus al enige tijd geleden.

Bedroevend

Wades prestaties in de vorige ronde tegen Maik Kuivenhoven waren bedroevend. Maar, zoals wel vaker, raakte hij op de cruciale momenten de dubbels, en bij Wade zegt een gemiddelde van laag in de 80 niet zoveel over vorm. The Machine kan er vanavond gewoon weer aan staan.

Vandaag op het WK Darts in Alexandra Palace

Middagsessie
Ross Smith – Dirk van Duijvenbode
Michael Smith – William O’Connor
Florian Hempel – Raymond Smith

Avondsessie
James Wade – Vincent Van der Voort
Gerwyn Price – Kim Huybrechts
Jonny Clayton – Gabriel Clemens

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top