Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen, Kleermaker en Noppert op WK Darts vandaag

World Matchplay kwartfinales met MvG, Aubergenius en The Freeze

Dinsdag 28 december 2021 spelen er drie Nederlanders op het PDC WK darts 2022. Danny Noppert zal het zo rond 14:30 uur opnemen tegen Ryan Searle en Martijn Kleermaker staat in de slotpartij van de middagsessie tegen Joe Cullen. Michael van Gerwen sluit de avondsessie af tegen Chris Dobey.

Kim Huybrechts werd gisteren helaas uitgeschakeld, Dirk van Duijvenbode wist ternauwernood de derde ronde WK Darts te overleven.

Ryan Searle – Danny Noppert WK Darts 2022

De 34-jarige Ryan Searle was onlangs nog finalist bij de Players Championship Finals, waarin hij het in de finale net aflegde tegen Peter Wright (11-10). Dat maakt van Heavy Metal nog niet meteen een stabiele topper, wel toont het zijn mogelijkheden aan. Wat voor hem pleit is dat hij een onverstoorbaar type lijkt, al een paar jaar achtereen zijn jaargemiddelde opkrikt en dus dat momentum met zich mee heeft. Maar Danny Noppert heeft zich in 2021 ook verbeterd en dit lijkt een echte fiftyfifty-partij.

Joe Cullen – Martijn Kleermaker: weinig kans

Kleermaker schakelde de voormalig WK Darts finalist Simon Whitlock uit (3-1) en krijgt nu Joe ‘Rockstar’ Cullen tegenover zich. Een heel gevaarlijke klant. Cullen draaide een uitstekend seizoen in de reeks Players Championship-toernooien (30 stuks), waar hij qua gemiddelde en eerste negen pijltjes tegen de top tien aan zat.

Ook is Rockstar een van de zwaardere kanonnen qua 180’s gooien. Denk even terug aan het WK darten 2021: toen had hij Michael van Gerwen flink in de hoek gedrukt, maar verloor hij met 4-3.

Derde ronde WK Darts Michael van Gerwen – Chris Dobey

Chris ‘Hollywood’ Dobey, nummer 30 op de PDC Order of Merit, staat in de weg tussen Michael van Gerwen en een plek in de vierde ronde op het WK. In 2019 leek hij door te breken met halve finales op twee majors, daarna bleef hij pendelen tussen subtop en middenmoot.

Tweemaal kwam Dobey in de vierde ronde op het WK Darts. Opvallend is wel dat hij telkens door toppers werd gestuit bij zijn vijf deelnames: Chisnall, Taylor, Anderson, Durrant en Gurney wipten hem. Dit keer lijkt Michael van Gerwen dat te gaan doen: MvG is met een notering van 1.20 bij bookmaker Bet365 dik favoriet, winst van Dobey noteert 4.50.

Dirk van Duijvenbode overleeft derde ronde WK Darts

Maandag raakten we bijna Dirk van Duijvenbode kwijt. The Titan keek tegen een achterstand van 3-0 aan tegen de vrij onbekende Ross Smith. De Engelsman begon echter te bibberen, bereikte sowieso al niet een heel imposant niveau, Van Duijvenbode ging minder dubbels missen en zo boog hij de boel toch nog om: 4-3 voor de Westlander.

Vincent van der Voort is vanwege een positieve coronatest uit het WK Darts gegooid; James Wade ontving een bye en schuift automatisch door naar de vierde ronde.

Kim Huybrechts verliest thriller tegen Gerwyn Price

Gisteren werd de laatste Belgische speler op het World Darts Championship uitgeschakeld. Kim Huybrechts verloor in een bloedstollende partij van Gerwyn Price. Via een sudden death leg stelde de regerend wereldkampioen zijn plekje in de vierde ronde veilig.

Vervelend gedrag Gerwyn Price

De wedstrijd tussen Huybrechts en Price verliep niet geheel zonder strubbelingen. Voor sommigen was het gedrag van Gerwyn Price met het nodige geschreeuw en gebrul oervervelend. Price ging zelfs op de voet van Huybrechts staan. Kirk Bevins, een van de callers, moest de boel zelfs nog even komen sussen.

Etterbak

Voor de camera’s van RTL7 zei The Hurricane nadien onder meer: “Ik heb hem altijd verdedigd, ook in mijn rol als commentator in België, maar hij is een heel irritante man op het podium, een echte etterbak. Hij is iemand met mind games, dat is zeker.”

Aan de andere kant was Huybrechts ook luidruchtig. “Maar ik doe het na mijn worp. Ik ga mijn pijlen halen en ik zeg niks meer. Hij doet het constant achter je, naast je, overal”.

Vandaag op het WK

Middagsessie (13:30 uur)
Steve Lennon v Mervyn King
Ryan Searle v Danny Noppert
Joe Cullen v Martijn Kleermaker

Avondsessie (20:00 uur)
Rob Cross v Daryl Gurney
Peter Wright v Damon Heta
Michael van Gerwen v Chris Dobey

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top