Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price – Dirk van Duijvenbode vierde ronde WK Darts 2022

Gerwyn Price - Dirk van Duijvenbode vierde ronde WK Darts 2022

Vandaag zijn er zes partijen voor het wedden op WK Darts waarvan vier in de derde ronde en twee in de vierde ronde. Dirk van Duijvenbode speelt in de tweede wedstrijd van de avondsessie tegen regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Die clash zal zo rond 21.00 uur Nederlandse tijd beginnen.

Van Gerwen uitgeschakeld op WK Darts door corona

Michael van Gerwen kon zijn ambitie om een vierde WK Darts titel te grijpen na een positieve coronatest opgeven. Mighty Mike deed maandagavond, naar aanleiding van de positieve test van maatje Vincent van der Voort, twee zelftests. Eentje was negatief, eentje positief. Daarop besloot hij zich door de PDC te laten testen en jawel: positief. Einde toernooi voor de Brabander en Chris Dobey mag gratis naar de vierde ronde.

Gerwyn Price – Dirk van Duijvenbode

Nu zijn er nog twee Nederlanders present in het WK Darts speelschema. Martijn Kleermaker versloeg in een bloedstollende wedstrijd Joe Cullen met 4-3 en treft donderdag James Wade voor een plek in de kwartfinale. Dirk van Duijvenbode gaat dat vanavond proberen tegen The Iceman, Gerwyn Price.

Iceman boft met vierde ronde WK Darts

De Welshman lag er bijna uit en kreeg tegen Kim Huybrechts diverse matchdarts tegen. Opvallend is dat Price gaandeweg de zeven sets alsmaar slordiger speelde en puur zwijnde dat hij de allerlaatste leg mocht beginnen. In de drie slotsets had hij gemiddeldes van 87, 91 en 85, terwijl een speler met zijn kwaliteit en kaliber juist in langere partijen het moet hebben van consistentie.

Om vandaag te winnen moet Aubergenius beter

Ondanks dat is het natuurlijk niet zo’n goed idee om weer met 3-0 in sets achter te staan, zoals Van Duijvenbode overkwam in zijn match tegen Ross Smith. En ondanks dat Aubergenius daarna vier sets op rij won, waren drie van die vier sets zo bijzonder sterk ook weer niet. De zesde set won hij met een gemiddelde van 98, dat begint te lijken op wat hij vaker moet laten zien tegen Price.

Wel lijkt de Westlander prima bestand tegen het geschreeuw, gestamp en theater dat Price ongetwijfeld los zal laten bij de oche. Van Duijvenbode is zelf ook niet vies van af en toe een gekke bek of een verstoring van het normale gooiritme.

Woensdag op het WK Darts

Middagsessie (13:30 uur)
Jose De Sousa – Alan Soutar
Dave Chisnall – Luke Humphries
Nathan Aspinall – Callan Rydz

Avondsessie (20:00 uur)
Gary Anderson – Ian White
Gerwyn Price – Dirk van Duijvenbode (R4)
Jonny Clayton – Michael Smith (R4)

Back To Top