Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

James Wade – Martijn Kleermaker: laatste Nederlander op WK Darts

Bel-Ned finale tijdens New South Wales Darts Masters?

De Nederlandse darters presteren niet heel best op het PDC World Darts Championship 2022, al schuilen daar uiteenlopende redenen achter. We hebben de vierde ronde bereikt in Ally Pally te Londen en alleen Martijn Kleermaker zit nog in het speelschema.

Corona gooit op WK Darts 2022 roet in het eten

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort mochten in de derde ronde niet in actie komen na een positieve coronatest. Raymond van Barneveld verloor in de tweede ronde van het WK Darts en zei na afloop zich niet lekker te voelen, waarna hij ook positief testte.

En Dirk van Duijvenbode ging er gisteren genadeloos hard vanaf tegen Gerwyn Price (4-1, met twaalf gewonnen legs op rij voor de titelhouder). Na afloop verklaarde Aubergenius dat zijn kop de afgelopen dagen vol zat met coronazorgen; hij zag immers zijn maatjes uitvallen, was bezorgd dat het hem zelf zou overkomen en werd de hele dag ook naar corona gevraagd. De focus was weg.

James Wade – Martijn Kleermaker WK Darts

Wie weet gaat Harderwijker Martijn Kleermaker op het WK Darts de Nederlandse eer redden. Het lijkt niet per se onmogelijk, want wat James Wade in zijn tot nu toe enige pot in Londen liet zien, was niet om over naar huis te schrijven. The Machine had een gemiddelde van 83 in zijn partij tegen Maik Kuivenhoven. Zijn gemiddelde was in de slotsets (3-1) zelfs onder de 80.

The Machine stoïcijns

Kleermaker weet wat hij kan verwachten van Wade. “James is heel stoïcijns, heel rustig en weinig met het publiek bezig. Een prachtige speler, maar geen publiekslieveling”, zegt hij. Dus gaat hij misschien dan maar zelf het publiek wat opzwepen.

Martijn Kleermaker is nog tamelijk onervaren. Hij ging pas vanaf zijn 25e serieus aan de slag met zijn ambitie om profdarter te worden. Wade behoort al dik tien jaar tot de wereldtop. Het is een first to 4 sets partij, da’s voor Kleermaker een nogal lange pot. Hij is op vloertoernooien gewend first to 6 legs te spelen. Maar wie weet blijkt dat zoiets hem juist ligt; hij moet nog veel ontdekken over zichzelf als darter.

WK Darts donderdag

Middagsessie 13:30 uur
Raymond Smith – Mervyn King
Alan Soutar – Callan Rydz
Chris Dobey – Luke Humphries

Avondsessie 20:00 uur
James Wade – Martijn Kleermaker
Gary Anderson – Rob Cross
Peter Wright – Ryan Searle

Zie wedden op WK Darts voor als je voorspellingen wilt doen.

Back To Top