Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gaat Callan Rydz stunten op het WK Darts 2022?

Callan Rydz WK Darts 2022

Het WK Darts 2022 gaat op zaterdag 1 januari verder zonder Nederlanders. Donderdagavond verdween Martijn Kleermaker uit het toernooi. Hij leek in Ally Pally als verlamd op het podium te staan en ging kansloos ten onder tegen James Wade met 4-0.

Mooie mix in kwartfinales WK Darts 2022

Nu zitten er nog drie oud-kampioenen bij de laatste acht en wedden op WK darts is nog volop mogelijk. Gary Anderson won het WK Darts tweemaal bij de PDC, Peter Wright één keer en Gerwyn Price is de titelhouder. Het is een mooie mix van oudgedienden (Mervyn King, Anderson, Wright), gevestigde namen (Michael Smith, James Wade, Price) en wat jongere, opkomende spelers (Luke Humphries, Callan Rydz).

Maar dus helaas wel zonder vaderlandse inbreng in de kwartfinale. De laatste keer dat er geen Nederlander zat bij de laatste acht was bij het WK darten van 2012, toen Michael van Gerwen in de derde ronde sneuvelde.

Hoe gaat Callan Rydz het doen?

In de kwartfinale moeten de spelers vijf sets winnen om door te gaan, in de halve finale zes sets en in de finale zeven sets. De enige voor wie zulke lange partijen nieuw zijn is Callan Rydz, want Humphries staat al voor de derde keer in vier jaar bij de laatste acht. Maar Rydz is tegelijk ook de man die (op James Wade na, die maar tweemaal in actie hoefde te komen) het makkelijkst deze ronde bereikte. Zijn uitslagen waren 3-0, 3-0, 4-0 en 4-1.

Finale nog ver weg

Maar hoe veelbelovend de in 1998 geboren ‘The Riot’ ook is, hij zit in het onderste deel van het WK Darts speelschema, en moet dus eerst Peter Wright en daarna Gerwyn Price verslaan om de finale te bereiken. Vergelijk dat eens met het bovenste deel: Wade en King hebben beide al slappe gemiddeldes neergezet, van onder de 90, en Gary Anderson richt zich plots op, maar had een matig jaar en erkent dat hij amper voor het oefenbord te vinden is.

WK Darts gaat zaterdag verder

Dit zijn de wedstrijden op het WK Darts zaterdag 1 januari:

Middagsessie vanaf 13:30 uur:
James Wade – Mervyn King
Luke Humphries – Gary Anderson

Avondsessie vanaf 20:30 uur:
Peter Wright – Callan Rydz
Gerwyn Price – Michael Smith

Back To Top