Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Kwartfinales WK Darts met Gerwyn Price – Michael Smith en meer

Kwartfinales WK Darts

Op nieuwsjaarsdag worden de vier kwartfinales van het WK Darts 2022 gespeeld. De laatste acht darters zijn allemaal Brits en drie van hen wisten eerder al eens het WK op hun naam te schrijven.

Kwartfinales WK Darts 2022 op Nieuwjaarsdag

James Wade en Mervyg King openen de middagsessie. Het zijn spelers die bij dartsfans die de sport al een tijdje volgt geen introductie behoeven. Beide mannen doen al een tijdje mee en hebben een mooi palmares, al is het bij King langer geleden dat hij structureel tot de top behoorde.

Wade was halvefinalist in 2009, 2012 en 2013. King behoorde in 2009 tot de laatste vier, daarna lukte het de Britse veteraan niet meer om de kwartfinale te halen. Van de 44 eerdere ontmoetingen won King er 25.

Luke Humphries – Gary Anderson

Luke Humphries, die voor de derde keer in vier jaar tot de laatste acht behoort, speelt tegen tweevoudig wereldkampioen darts Gary Anderson, vorig jaar verliezend finalist. Het is de negende keer dat The Flying Scotsman de kwartfinale van het WK Darts bereikt. Het niveau van de Schot fluctueert nogal, maar juist in een wat langere partij, zoals in deze fase van het toernooi, zijn zulke golfbewegingen makkelijker op te vangen dan in een korte.

In de avondsessie zien we de twee topfavorieten voor de titel, tevens de twee vorige kampioenen. Peter Wright (wereldkampioen 2020) speelt tegen broekie Callan Rydz. Regerend kampioen Gerwyn Price speelt tegen ex-finalist Michael Smith.

WK Darts Gerwyn Price – Michael Smith

Bully Boy Smith heeft drie meer dan prima partijen gespeeld en was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jonny Clayton, wellicht de beste speler van 2021. Price wist telkens net genoeg te doen en heeft het vermogen om bij te schakelen als het moment daar om vraagt. En niet voor niks is zijn bijnaam The Iceman: het joelen en fluiten van het publiek tegen hem lijkt hij om te kunnen zetten in gebrandheid en focus.

Helaas dus geen Nederlanders darters meer, maar wel vier potjes met een aantrekkelijke mix van jong, top en oude sluwe vossen. Oliebolletje erbij en tv aan!

Programma kwartfinales WK Darts

Middagsessie (13:30 uur)
James Wade – Mervyn King
Luke Humphries – Gary Anderson

Avondsessie (20:30 uur)
Peter Wright – Callan Rydz
Gerwyn Price – Michael Smith

Check het speelschema WK Darts voor het volledige overzicht en alle uitslagen.

Back To Top