Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Halve finales WK Darts: Bully Boy en Snakebite grootste favorieten

Halve finales WK Darts 2022

Halve finales – wedden op WK Darts 2022 | Michael Smith speelt vanavond in de eerste partij tegen James Wade en daarna betreden Peter Wright en Gary Anderson het podium. Het gaat in de halve finales om best of 11 sets, dus de partij is over als een darter zes sets heeft binnen gehengeld.

Halve finale WK Darts Michael Smith – James Wade

Smith ontdeed zich in de kwartfinale van regerend kampioen Gerwyn Price. De Welshman had nog een negendarter in petto, de derde tijdens dit World Darts Championship, maar door zijn oppermachtig scorend vermogen kreeg Michael Smith keer op keer kansen op finishes. En ook dat ging uitstekend bij Bully Boy, die 22 van zijn 43 pogingen verzilverde.

Flinke oorwassing?

James Wade kachelt door het WK darten heen met gemiddeldes van 83, 93 en 87. Normaliter staat hem nu een flinke oorwassing te wachten, maar ondenkbaar is het zeker niet dat Smith zijn galavoorstelling opvolgt met een mindere dag. En wordt het een hele lelijke pot, dan is het altijd wel Wade die net op tijd de kansjes pakt.

Peter Wright – Gary Anderson weer in slotfase WK Darts

Wright en Anderson maken er in de andere halve finale van het WK Darts een Schots feestje van. Beide heren zijn 51 jaar, als teken dat de jongere generatie toch nog enigszins pas op de plaats moet maken in de dartswereld. Net als vorig jaar werd niet al te veel verwacht van ‘Ando’, maar toch flikt hij het mooi weer om in de slotfase present te zijn. Hij schakelde de ex-wereldkampioenen Adrian Lewis en Rob Cross uit.

Callan Rydz verslagen

Peter Wright wankelde in de kwartfinale tegen toernooirevelatie Callan Rydz. Toen het klusje was geklaard reageerde Snakebite ongekend fel, misschien ook omdat het publiek bij tijd en wijle de kant koos van de jonge Engelsman. Het is de vierde keer dat Wright minstens de halve finale van het WK bereikt (in 2020 was hij de kampioen).

Speelschema WK Darts

Zondag 2 januari vanaf 20:30 uur
Michael Smith – James Wade
Peter Wright – Gary Anderson

Zie het speelschema WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Back To Top