Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Voorspellingen WK Darts finale Michael Smith – Peter Wright

Voorspellingen WK Darts finale Michael Smith - Peter Wright

Maandag 3 januari om 21.00 uur begint in Londen de finale van het PDC WK darts 2022. Peter Wright en Michael Smith staan op het podium van Alexandra Palace. Smith verloor al eens een finale (2019), Wright werd twee jaar terug wereldkampioen darts en verloor in 2014 de finale. Zie wedden op WK darts voor als je voorspellingen wilt doen.

WK Darts finale 2022 Michael Smith – Peter Wright

Peter Wright rekende in de Schotse halve finale af met Gary Anderson: 6-4. Snakebite liet maar liefst 24 180’s noteren, want een recordaantal betekent. Bovendien pakte hij dat record af van Anderson.

Bully Boy overtuigend naar finale WK Darten

Michael Smith versloeg James Wade met 6-3 en was de hele tijd in controle. Vanaf 5-1 werd het nog wel 5-3, maar dat had niet zozeer te maken met moeite bij Bully Boy om de partij uit te spelen. Wade, voor de vierde keer ooit in de halve finale, had simpelweg een opleving.

“Wade pushte me, dus ik moest mijn hoofd koel houden en dat lukte. Ik werd niet te nerveus”, zei Smith. “Ik heb hier hard voor gewerkt. Ik heb niets cadeau gekregen, ik heb dit verdiend. Ik ben nu mentaal sterker dan voorheen en dat maakt het verschil.”

Snakebites beste partij ooit

Wright noemde zijn partij in de halve finale van het WK Darts “mijn beste ooit”. En ook Smith vond op het belangrijkste moment het gaspedaal. Hij leverde zestien 180’s af en de voormalige PDC-jeugdwereldkampioen was met 45 procent ook secuur op zijn dubbels.

Positie Order of Merit winnaar WK Darts finale 2022

Wright en Smith spelen de bestbetaalde dartwedstrijd in de wereld. De winnaar van de WK Darts finale krijgt een half miljoen Britse pond, de verliezer 200.000 pond. Deze pot is dus 700.000 pond waard. En dat geld verschijnt niet alleen op de bankrekening van de heren, het wordt ook opgeteld bij hun geldtotaal op de PDC Order of Merit.

Smith jumpt op die lijst sowieso naar plek vijf en staat derde als hij de finale van het WK darten wint. Wright blijft tweede staan en als hij wint is het verschil richting Gerwyn Price nihil: 15.000 pond.

Back To Top