Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld – Lourence Ilagan

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

Maandagavond zien we Raymond van Barneveld weer op het podium van het World Darts Championship. De vijfvoudig wereldkampioen speelt tegen Lourence Ilagan.

WK Darts vandaag met Raymond van Barneveld

Van Barneveld werd viermaal kampioen bij BDO en pakte eenmaal de hoofdprijs bij de PDC. Twee jaar terug speelde hij naar eigen zeggen zijn laatste WK Darts ooit, maar gaandeweg 2020 kreeg hij spijt van zijn afscheid. Hij smeedde een plan om terug te keren.

Begin 2021 pakte Barney bij de Q-School weer een PDC-tourkaart en sindsdien draait de Haagse dartspionier weer volop mee. Zijn eerste jaar was goed genoeg om zich zonder al te veel problemen voor dit WK te plaatsen.

De uitstekende jaren van Barney

Maar hoe waren zijn prestaties in 2021 vergeleken met zijn eerdere topjaren? 2006 en 2007 waren beresterke jaren van Raymond van Barneveld. Hij won dik 80 procent van zijn potjes en speelde bovendien ook erg veel. In de jaren daarna wisselde het nogal qua winstpercentage en totaal aantal wedstrijden (logisch ook, want verlies je vroeg in een toernooi, dan speel je minder partijen).

Stijgende lijn

In 2021 won Van Barneveld bijna 63 procent van zijn matches en dat verhoudt zich het meest tot 2015, toen het qua percentage en totale aantal potjes een bijna identiek jaar was. En de Barney van nu zal zich liever weer de Barney van 2015 voelen dan die van pakweg 2018 en 2019, toen hij door stress en te grote druk de lol in het darten kwijt raakte.

Volgende ronde voor Raymond van Barneveld

De 43-jarige Ilagan uit de Filipijnen heeft een jaargemiddelde van 88,6, Barney zit op 94. We zagen al bij de partijen van Michael van Gerwen en Jonny Clayton dat een setje zo verloren is, maar bij een best of 5 sets is de kans hoog dat de ex-wereldkampioen darts zich een rondje verder knokt.

Onze tips voor het wedden op darten: 3-1 voor 3.25 x je inleg bij een goede voorspelling. Denk je dat Barney zonder setverlies, dus met 3-0, wint? Pak dan de 2.80.

Wedstrijden WK Darts 20 december

Speelschema WK Darts (20.00 uur)
Luke Woodhouse – James Wilson (R1)
Rusty-Jake Rodriguez – Ben Robb (R1)
Raymond v Barneveld – Lourence Ilagan (R1)
James Wade – Mike Kuivenhoven (R2)

Back To Top