Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts 2022 Michael van Gerwen – Chas Barstow

Michael van Gerwen WK Darts

Zaterdag zien we een paar mooie namen in actie op het PDC WK Darts 2022 in het Alexandra Palace te Londen. 3-voudig wereldkampioen Michael van Gerwen speelt tegen Chas Barstow. Da’s de slotpartij en daarvoor zal je moeten wachten tot minstens na 22.00 uur.

Kansen voor Callan Rydz op WK Darts?

Ook interessant is de pot van Callan Rydz in de middagsessie. Rydz won onlangs een vloertoernooi in de reeks Players Championship. Maak je een lijstje met darters die zich in 2021 het meest hebben verbeterd, dan komt hij zeker in de top tien. Van 2018 tot dit jaar pompte hij zijn gemiddelde op van 85 naar 95. Momentum speelt zeker mee in het darts; kijk maar naar de plotse opmars van Rob Cross, die leidde tot de wereldtitel in 2018.

Toekomst Michael van Gerwen

In welke fase van zijn carrière zit Michael van Gerwen? De Vlijmenaar is pas 32 jaar en heeft toch al zo’n waanzinnig cv. Huidig wereldkampioen Gerwyn Price begon op zijn 32e pas echt te ruiken aan de top, andere favorieten als Peter Wright en Jonny Clayton waren dik in de 40 toen ze hun eerste major wonnen.

Kortom, de toekomst ziet er nog steeds zonnig uit voor Mighty Mike en zijn statistieken over 2021 zijn echt niet zo verkeerd. In veel lijstjes (gemiddelde, checkouts, winstpercentage, trebles) staat zijn naam in de top drie. Waar het al sinds de uitbraak van corona aan mankeert is net wat meer consistentie.

Magie weg

In darts kom je er verder mee als je elke leg binnen vijf of zes beurten uit gooit (of uit kan gooien), dan dat je de ene keer een een twaalfdarter in het bord ramt en daarna negentien of meer pijlen nodig hebt (dus zeven of meer beurten.) Ook was de magie op de 19 weg bij Van Gerwen. Hij had in zijn topjaren periodes dat, als hij even het gevoel kwijt was bij treble 20, dan maar op de treble 19 ging mikken. En die keer op keer raakte.

Elke euro die je inzet op bijvoorbeeld 3-0 voor MvG levert bij een goede voorspelling 1.61 x je inleg op.

Chas Barstow geen geduchte tegenstander

De 42-jarige Barstow zal hem als het goed is niet in de problemen brengen. Zijn jaargemiddelde is 92 en ervaring op majors heeft de nummer 101 van de Order of Merit amper. Hij speelde dit jaar vooral vloertoernooitjes.

Back To Top