Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gaat Jermaine Wattimena eerste ronde WK Darts overleven?

WK Darts 2022 Jermaine Wattimena - Boris Koltsov

Het PDC World Darts Championship 2022 heeft vrijdag acht partijen in de aanbieding, weer netjes verdeeld over de middag- en avondsessie. Wat Nederland betreft komt Jermaine Wattimena voor de oche en in de avond zien we Peter Wright, een van de WK Darts favorieten.

WK Darts Jermaine Wattimena – Boris Koltsov

Jermaine Wattimena, oftewel The Machine Gun, heeft op de grote darttoernooien nog weinig impact gemaakt. De 33-jarige speler staat 37e op de PDC-ranglijst en deed al zeven keer mee aan een WK Darts. In 2019 en 2021 drong hij door tot de derde ronde.

Dalende trend prestaties Wattimena

Zijn jaargemiddelde is in 2021 gedaald ten opzichte van het jaar ervoor en kwam uit op 91,9. Zijn winstpercentage vertoonde ook een dalende trend. In 2018 won hij nog 67 procent van zijn wedstrijden, dit jaar was dat 48 procent. Een zorgelijke ontwikkeling…

Koltsov zwakke finisher

Leeftijdsgenoot Koltsov heeft een jaargemiddelde van 87 en is met 36% een van de zwakkere finishers op dit WK darten; dat percentage is goed voor plek 121 op die PDC-brede ranglijst. Jermaine Wattimena heeft wat betreft de eerste 9 pijltjes in een leg een gemiddelde van 99. Ook op dat gebied blijft de Rus achter met 94.

Jermaine Wattimena vandaag goede kanshebber

Er liggen dus zeker kansen voor Wattimena, met de waarschuwing dat Koltsov vrij grillig is. Hij is geen speler die telkens rondom zijn gemiddelde zit, eerder iemand die dan op een moyenne van 80 uitkomt en daarna op 100.

Wil je wedden op darten vandaag? Bookmaker Bet365 ziet Wattimena als favoriet en noteert 1.43 op winst van de Nederlander. Inzetten op winst Boris Koltsov levert 2.85 x je inleg op bij een goede voorspelling. Denk je dat The Machine Gun de hoogste finish gooit in deze wedstrijd, pak dan de notering van 1.66.

Je kan deze laatste weddenschap eventueel combineren met de weddenschap op winst. De noteringen worden met elkaar vermenigvuldigd en dat levert de nieuwe totale odd van 2.37 op. Let wel op, want om de combi weddenschap te winnen moeten beide voorspellingen correct zijn.

Oud wereldkampioen darts Peter Wright tegen Meikle

De 51-jarige ex-wereldkampioen darts Peter Wright draait nu een dikke zeven jaar mee aan de PDC-top. Op het WK Darts was hij dus al eens de winnaar, ook een keer tweede (2014) en halvefinalist (2017). Het afgelopen jaar was in z’n geheel gezien minder dan 2017 en 2020, maar als Snakebite zijn dag heeft, dan is hij door bijna niemand te kloppen.

WK Darts 17 december

Middagsessie (13.30 uur)

Ryan Joyce – Roman Benecky (R1)
Keane Barry – Royden Lam (R1)
Jermaine Wattimena – Boris Koltsov (R1)
Krzysztof Ratajski – Steve Lennon (R2)

Avondsessie (20.00 uur)

Joe Murnan – Paul Lim (R1)
William Borland – Bradley Brooks (R1)
Ross Smith – Jeff Smith (R1)
Peter Wright – Ryan Meikle (R2)

Check hier het volledige WK Darts speelschema 2022.

Back To Top