Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Vandaag eerste ronde WK Darts Chris Landman en Ron Meulenkamp

Uitslag loting US Darts Masters & deelnemers Dutch Darts Masters

Vandaag is de tweede dag van het PDC WK Darts 2022. Woensdagavond kwam regerend kampioen Gerwyn Price in actie, nu gaan we de eerste Nederlanders zien. Chris Landman speelt in de middag tegen Scott Mitchell, Ron Meulenkamp treft in de avond Lisa Ashton.

Gerwyn Price overleeft tweede ronde WK Darts

Price versloeg Ritchie Edhouse met 3-1 in sets en pompte zichzelf ouderwets op met gebalde vuisten en kreten. Hij lijkt helemaal klaar voor een serieuze poging om zijn tweede wereldtitel te pakken. De Welshman is de eerste speler die de derde ronde van het WK Darts heeft weten te bereiken.

WK Darts dag 2: Scott Mitchell – Chris Landman

Chris Landman treft een andere oud wereldkampioen darts: Scott Mitchell. Hij won namelijk in 2015 het WK van de nu opgeheven bond BDO, oftewel Lakeside. In 2020 kwam hij nog tot de halve finale van het BDO WK darten. Begin dit jaar pakte hij een PDC-tourkaart bij de Q-School en nu heeft hij zich dus geplaatst voor het WK, wat echt niet eenvoudig is als nieuweling, want de ranglijst is op basis van 2 jaar.

Onmogelijke opgave voor Countryman

Landman moet vijf potjes winnen op dit WK om zijn tourkaart te verlengen. Een bijna onmogelijke opgave voor de 40-jarige ‘Countryman’. Hij pakte dit WK-ticket door bij een ultiem kwalificatietoernooi af te rekenen met onder meer Niels Zonneveld, Jelle Klaasen, Christian Kist en Geert de Vos.

Ron Meulenkamp – Lisa Ashton WK Darts vandaag

De 51-jarige Ashton sloeg al viermaal toe op het WK Darts voor vrouwen in Lakeside: in 2014, 2015, 2017 en 2018. De afgelopen jaren is ze zich meer gaan richten op het PDC-circuit, zodat ze veel vaker tegen mannen speelt. Ze krikte haar winstpercentage op van 51 procent in 2020 naar 61 procent in 2021. Maar met een jaargemiddelde van 85 komt ze wel structureel te kort om te mogen hopen op een enorme doorbraak.

Eerste zege op WK Darts voor The Bomb?

Meulenkamp heeft een jaargemiddelde van 91 in 2021. De Brabander begint vandaag aan zijn zesde PDC WK Darts en won nog nooit een potje in Ally Pally. Het publiek zal hem graag zien verliezen, want ondanks de successen van Fallon Sherrock voelt het toch nog steeds bijzonder als een vrouwelijke darter wint van een man. En Ashton is bovendien een Britse.

Tweede ronde WK Darts 16 december

Middagsessie (13.30 uur)

Steve Lennon – Madars Razma (R1)
Scott Mitchell – Chris Landman (R1)
Chas Barstow – John Norman Jnr (R1)
Daryl Gurney – Ricky Evans (R2)

Avondsessie (20.00 uur)

William O’Connor – Danny Lauby (R1)
Ryan Meikle – Fabian Schmutzler (R1)
Ron Meulenkamp – Lisa Ashton (R1)
Gary Anderson – Adrian Lewis (R2)

Back To Top