Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts bijna van start: mis deze eerste ronde partijen niet

WK Darts bijna van start: mis deze eerste ronde partijen niet

Morgen, woensdag 15 december 2021, begint het PDC WK Darts 2022. Wederom is het Alexandra Palace in Londen uitgekozen als locatie. Gerwyn Price is de titelhouder en Michael van Gerwen is de grootste hoop op succes voor Nederland. Mighty Mike won het WK darten drie keer.

De grote kanonnen mogen de eerste ronde van het WK Darts overslaan. Daarom belichten we hier potjes uit de openingsronde die dienen als mooie opwarmer voor de titelstrijd. Benieuwd naar de favorieten? Check de wedden op darten voor de grootste kanshebbers.

Adrian Lewis in eerste ronde WK Darts tegen Campbell

Tweevoudig wereldkampioen darts Lewis is voor de eerste keer in zijn carrière in het WK Darts speelschema opgenomen zonder geplaatste status. Het gaat serieus de verkeerde kant op met Jackpot, die vaak erg chagrijnig en mopperend op het podium staat.

Keer op keer vliegt hij eruit in de eerste ronde van toernooien. Lewis is gezakt naar plek 34 op de PDC Order of Merit. De Brit heeft een paar zeges op dit WK nodig, anders gaat hij verder dalen, en wordt hij niet voor de majors uitgenodigd.

Lewis speelt zijn ronde 1 wedstrijd op de eerste dag van het WK Darts 2022.

Raymond van Barneveld tegen Lourence Ilagan

Barney ging met pensioen en Barney kwam terug. Begin 2021 wist hij bij de Q-School een tourkaart te veroveren en al snel pakte hij zijn eerste toernooizege (een Players Championship-evenement). Zijn twee vorige deelnames aan het WK Darts waren drama’s. Zijn houding was enorm negatief, zijn motivatie was ver te zoeken en zijn niveau was beroerd.

Nu voelt hij zich heel happy met zijn nieuwe pijltjes. De druk is weg, Raymond van Barneveld heeft geleerd weer van darten te genieten. Voor Barney is dit WK darten al geslaagd als hij dat gevoel vast weet te houden, ongeacht het resultaat.

Van Barneveld komt maandagavond voor eerst in actie.

Ron Meulenkamp opent WK Darts tegen Lisa Ashton

Wie is de sterkste vrouwelijke darter? Fallon Sherrock heeft drie keer een grote piek gehad (WK Darts 2020, Nordic Darts Masters, Grand Slam). Toch vinden vele dartsfans Lisa Ashton de meer constante vrouw.

Zij was in maart 2021 de eerste vrouw die bij een tv-toernooi een gemiddelde van boven de 100 realiseerde. Ook heeft zij wel, en Sherrock niet, een PDC-tourkaart veroverd op de Q-School.

Ron Meulenkamp, de nummer 54 op de ranglijst, opent zijn WK Darts op donderdagavond.

Recordhouder Steve Beaton tegen Fallon Sherrock

Beaton is de recordhouder wat betreft aantal WK-deelnames, dit wordt zijn 31e keer. Maar het publiek zal op de hand zijn van The Queen of the Palace, Fallon Sherrock. De Britse heeft bedankt voor deelname aan het Lakeside WDF WK Darts. Haar focus ligt op dit WK van de PDC.

Dit is het podium waarop ze wil schitteren, bij de besten ter wereld. Ze zal deze pot moeten winnen om een PDC-tourkaart te verdienen. Beaton en Sherrock treffen elkaar zondagavond.

Back To Top