Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen mist toernooien door operatie aan pols

Michael van Gerwen mist toernooien door operatie aan pols

Michael Smith heeft de Dutch Darts Championship in Zwolle gewonnen en stijgt daarmee op de Order of Merit. Het is de eerste European Tour titel voor Bully Boy in tijden.

Het was maar liefst vijf jaar geleden dat Smith voor het laatst een Euro Tour event won, om precies te zijn: de Gibraltar Darts Trophy in 2017. In een geweldige finale versloeg hij gisteren Danny Noppert met 8-7.

Operatie Michael van Gerwen

Michael van Gerwen zal niet spelen op de World Cup of Darts. De Brabander heeft vijf sterke maanden achter de rug waarbij hij drie ET events won, twee Players Championship toernooien en waarin hij zich ook plaatste voor de Premier League Darts play offs op 13 juni in Berlijn, maar moet nu afhaken vanwege het carpaal tunnel syndroom.

Geen World Cup of Darts voor MvG

Al tijden speelt Van Gerwen met pijn in zijn werparm/pols. Om door te kunnen spelen wordt hij weliswaar behandeld maar een operatie is noodzakelijk om de blessure definitief te verhelpen. En die zal op dinsdag 14 juni worden uitgevoerd, daags na de Premier League Darts play offs.

Daardoor mist MvG Players Championship 16 en 17 en de World Cup of Darts. Van Gerwen gaat ervan uit er tijdens de Dutch Darts Masters in Amsterdam weer te zijn. Het doel is 100% hersteld te zijn tijdens de World Matchplay.

Dirk van Duijvenbode zal Mighty Mike tijdens de World Cup of Darts vervangen. Samen met Danny Noppert vormt Aubergenius het Nederlandse team.

World Grand Prix dit jaar weer in Leicester

De World Grand Prix zal dit jaar van 3 t/m 9 oktober plaatsvinden in Leicester. Het populaire dubbel start toernooi wordt gehouden in de Morningside Arena. De WGP zou eigenlijk in het CityWest hotel in Dublin worden afgewerkt. Voor de tweede keer wordt het darttoernooi nu in Leicester georganiseerd waar Jonny Clayton zal starten als titelverdediger. Vanaf 13 juni kun je tickets aanschaffen voor het event.

Clayton en Cullen naar World Series Down Under

De PDC heeft de laatste twee deelnemers bevestigd die in augustus naar Nieuw Zeeland en Australië afreizen voor de World Series of Darts: Joe Cullen en Jonny Clayton.

Een voorspelling doen?

Back To Top