Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

US Darts Masters: PDC toppers tegen Amerikanen

Met een Unibet WK darts account: wedden, casino en live streams!

Op 3 en 4 juni wordt het eerste World Series-evenement van 2022 gehouden. In New York is dan de US Darts Masters. De PDC heeft 16 spelers gekozen voor dit invitatietoernooi, dat niet meetelt voor de ranglijst Order of Merit.

De prijzenpot is gevuld met 60.000 Britse pond, waarvan 20.000 wordt uitgekeerd aan de winnaar. De locatie is het Hulu Theater in Madison Square Garden. De US Darts Masters loting heeft gisteren plaatsgevonden.

US Darts Masters 2022

Zoals het meestal gebeurt bij de World Series of Darts, worden ook nu 8 toppers van de PDC gekoppeld aan 8 regionale darters. Ditmaal viel de keus op Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright, Fallon Sherrock, James Wade, Michael Smith, Gary Anderson en James Wade.

8 Amerikaanse spelers

In de openingsronde speelt zo’n PDC-topper tegen een Noord-Amerikaan. De acht regionale spelers zijn Jeff Smith, Danny Baggish, Matt Campbell en Jules van Dongen (gekozen omdat ze een PDC tourcard hebben) en David Cameron, Leonard Gates, Danny Lauby Jr. en Doug Boehm (gekwalificeerd via de CDC Tour).

Fallon Sherrock vreemde eend in de bijt

We hadden het over PDC-toppers, maar als je nog eens dat rijtje namen afgaat, dan is er een vreemde eend in de bijt: Fallon Sherrock. Ze heeft weliswaar in de laatste twee jaar enkele opvallende pieken gehad, maar al met al is ze momenteel niet eens een profdarter, want het lukte haar meerdere keren op rij niet om bij de Q-School een PDC-tourcard te bemachtigen.

Een voorspelling doen?

Burgers en hotdogs

Tegen de krant Daily Star zegt ze: “Ik wil gewoon naar McDonald’s gaan en een hotdog kopen bij een hotdogkraampje, zoals ik die in de films heb gezien.” De reden dat ze mag meedoen is omdat ze in 2020 door haar prestaties op het WK darts een paar startbewijzen kreeg voor de World Series, maar vanwege de pandemie kon ze die niet verzilveren. Nu dus met enige vertraging wel.

Michael van Gerwen onder het mes

Later in juni ondergaat Michael van Gerwen een operatie aan zijn pols. Hij heeft het carpaal tunnel syndrome. Mighty Mike mist sowieso twee Players Championship-evenementen in Niedernhausen en de World Cup of Darts. Hij hoopt eind juni van de partij te zijn bij de Dutch Darts Masters in Amsterdam.

Back To Top