Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts: wordt het Joe Cullen of Peter Wright?

Premier League Darts: wordt het Joe Cullen of Peter Wright?

Donderdag om 20.00 uur begint de laatste reguliere speelavond van de Premier League Darts 2022. Drie spelers zijn al verzekerd van een plekje in de play-offs, die op 13 juni in Berlijn gehouden worden. De vierde plek gaat naar Joe Cullen of Peter Wright. En die spelen toevallig tegen elkaar in de Utilita Arena te Newcastle.

Laatste ronde Premier League Darts

Jonny Clayton zal ook na speelronde 16 eerste staan. Hij is de vierde speler in de Premier League Darts-geschiedenis die na de reguliere competitie bovenaan staat. De andere drie zijn Phil Taylor, Michael van Gerwen en Glen Durrant. Van Gerwen wordt sowieso tweede en hij gaat weldra in Duitsland op jacht naar zijn zesde Premier League-titel. James Wade wordt derde of vierde, maar kan niet meer naast de play off tickets grijpen.

Joe Cullen of Peter Wright

Alle ogen zijn donderdag vooral gericht op de tweede partij. Rockstar Cullen tegen Snakebite Wright. Beide spelers hebben 22 punten en de winnaar krijgt het startbewijs voor Berlijn. Omdat Cullen nu vierde staat en Wright vijfde, mag de Engelsman beginnen met gooien.

Van de laatste dertien onderlinge duels won Wright er negen. Dit jaar kwamen ze elkaar al viermaal tegen in de PLD en beiden wonnen twee duels. Driemaal was het een close partij, maar de laatste keer, vorige week, werd het 6-1 voor Cullen.

Check dit: gratis live stream darts kijken behoort tot de mogelijkheden.

Nieuwe opzet Premier League ligt Wright niet

Rockstar won de vorige speelavond, maar heeft wel een lager toernooigemiddelde dan Wright: 92 versus 96. Zijn legsaldo is dan weer wel sterker: plus zeven tegenover min dertien.

Dat deficit geeft aan dat Wright zijn status als wereldkampioen darts niet echt waarmaakt in deze editie van de competitie. Acht keer deed hij al mee en slechts tweemaal stroomde de Schot door naar de play-offs, wat dartscommentatoren tot de conclusie brengt, dat deze opzet (korte partijen, telkens wachten en reizen tussendoor) hem kennelijk niet zo ligt.

Een voorspelling doen?

Michael van Gerwen nog niet op zijn best

En Van Gerwen? Die speelt tegen de verliezend WK-finalist van 2022, Michael Smith, in een pot die echt nergens om gaat. En dan is MvG, zo erkende hij vorige week nog, niet echt op zijn best.

Premier League programma 26 mei

Jonny Clayton – Gary Anderson
Joe Cullen – Peter Wright
Michael van Gerwen – Michael Smith
James Wade – Gerwyn Price

Zie Premier League Darts speelschema voor het volledige programma.

Back To Top