Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Luke Humphries winnaar European Darts Grand Prix

WK darts live: uitkijken naar debuut Beau Greaves en Josh Rock

European Darts Grand Prix | Voor de derde keer in 2022 heeft Luke Humphries een European Tour event gewonnen. In Stuttgart won hij gisteren met 8-7 in de finale tegen Rob Cross.

Derde European Tour titel Luke Humphries

De Brit wist in de tweede ronde nog te ontsnappen aan een nederlaag tegen Ryan Meikle (6-5), maar boekte daarna overtuigende zeges tegen Joe Murnan (6-3), Brendan Dolan (6-0) en Peter Wright (7-4). Rob Cross versloeg op weg naar de ET7 finale Jelle Klaasen (6-5), Krzysztof Ratajski (6-4), Rowby-John Rodriguez (6-4) en Damon Heta (7-4).

Vorige week in Tsjechië ging de finale toevalligerwijs ook tussen Humphries en Cross. Beide spelers staan in de European Tour Order of Merit respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Michael van Gerwen exit in tweede

Michael van Gerwen, een van de spelers die al verzekerd zijn van een play offs plek in de Premier League Darts, werd zaterdag in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door Martin Lukeman die op de darts ranglijst een flink aantal plaatsen achter op MvG is terug te vinden (67 om precies te zijn). De wedstrijd eindigde in 6-1 waarin Michael van Gerwen een gemiddelde van 89.77 gooide en de Brit 96.16.

Ook Danny Jansen, Dirk van Duijvenbode en Jelle Klaasen kwamen op het European Tour evenement niet verder dan de tweede ronde. Danny Noppert wist het tot de kwartfinales te schoppen. Hij werd daarin uitgeschakeld door WK Darts winnaar Peter Wright (6-1).