Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen grote favoriet in Summer Series

Michael van Gerwen

In Engeland vinden momenteel de Summer Series (wedstrijden in de Players Championship) plaats en vandaag wordt het derde van de in totaal vijf eendaagse darttoernooien gespeeld in de Marshall Arena te Milton Keynes. Het toernooi begint met 128 spelers aan de oche en aan het einde van de dag krijgt de winnaar £10.000 mee naar huis.

Michael van Gerwen winnaar eerste Summer Series

Michael van Gerwen heeft de eerste van de Summer Series op zijn naam geschreven. In een zinderende finale, die een herhaling was van de afgelopen WK finale, bleef hij Peter Wright dit keer wel de baas. Michael won met 8-7 en krijgt £10.000 mee naar huis.

Darts vanuit huis was geen optie

Vandaag wordt de derde uit de Summer Series gespeeld en is hij opnieuw favoriet.
“Ik ben heel blij”, zei Van Gerwen van de week tegen Sky Sports. “Het was een zware dag en ik moest heel goed presteren, maar ik heb hard gewerkt en ik heb het goed genoeg gedaan vandaag.” In tegenstelling tot andere darters speelde hij de afgelopen maanden niet vanuit huis. Dat lukte gewoon niet met twee piepjonge kinderen en drie honden in huis. “Het is mijn grootste onderbreking ooit geweest, vier maanden is lang om eruit te zijn, maar ik ben blij dat ik vandaag iedereen heb laten zien dat ‘I’m back’.”

Ging goed na lange onderbreking

Toch viel het niet tegen voor de Brabander. “Voor het eerste toernooi na deze grote onderbreking vond ik het niet zo slecht gaan. Ik ben echt blij om hier weer te staan. Ik heb een aantal goede darts gespeeld, maar je weet nooit wat er kan gebeuren – gemakkelijke games bestaan gewoon niet meer. Het maakt niet uit wie je nu loot, je moet scherp zijn, anders zullen ze je verslaan”, aldus Van Gerwen.

Ryan Joyce wint verrassend op dag 2

Gisteren werd het tweede eendaagse toernooi gespeeld en ging de eer naar Ryan Joyce die zijn allereerste titel won. Daarmee is hij nu in de race voor een startbewijs voor het World Matchplay-toernooi, waarvoor de man uit Newcastle zijn plaats bij de beste 16 van de ProTour Order of Merit moet vasthouden tot zondag. Onderweg versloeg Joyce onder meer Andy Hamilton, Chris Dobey en Luke Humphries. In de kwartfinale versloeg hij Glen Durrant met 6-5 en in de halve finale won hij met 7-3 van Gary Anderson.

Drie Nederlanders verslagen

In de finale trof Joyce Dave Chisnall, die onderweg zeges had geboekt op maar liefst drie Nederlanders: Benito van de Pas, Maik Kuivenhoven en Martijn Kleermaker. Die laatste werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Voor Kleermaker was dit zijn beste resultaat sinds hij begin dit jaar zijn tourcard kreeg. De finale tegen Dave Chisnall eindigde in 8-7 voor Joyce.

De loting voor het World Matchplay-toernooi wordt na de laatste Summer Series-toernooidag op zondag bekendgemaakt. World Matchplay vind plaats van 18 t/m 26 juli en wordt eveneens in Milton Keynes gespeeld, weerom achter gesloten deuren. Er is plaats voor 32 spelers op het World Matchplay-toernooi.

Van Gerwen weer winnaar Summer Series?

Ook vandaag wordt er weer gedart in Milton Keynes op dag 3 van de Summer Series. Vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd staan er weer 128 spelers aan de oche waarvan er vanavond twee de finale zullen spelen. Ook Michael van Gerwen doet vandaag weer mee en is favoriet voor de dagtitel. Zaterdag en zondag worden Summer Series 4 en 5 gespeeld. De loting wordt steeds kort voor aanvang van de speeldag bekend gemaakt en er staan steeds 128 spelers aan de oche bij aanvang.

Wedden op darten | Michael van Gerwen is bij de bookmakers vandaag favoriet voor de Summer Series met odds van 4.00. De finalist van eergisteren, Peter Wright, noteert 6.00. Gerwyn Price, die de afgelopen dagen nog niet wist door te dringen tot de laatste zestien, noteert 13.00 voor de dagwinst.

Back To Top