Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Darts komt terug met de Players Championship Summer Series

Vier wedstrijden op eerste dag WK darts 2023

Op 8 juli wordt de dartscompetitie weer opgestart met de Summer Series in Milton Keynes. Tot en met 12 juli wordt vijf dagen lang gedart tijdens een dagelijkse Players Championship-competitie op het podium van de Marshall Arena. Vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen in Engeland speelt het toernooi zich helaas wel af achter gesloten deuren, dus zonder publiek.

Beste speler Summer Series naar Grand Slam Darts

Alle 128 PDC Tour Card-houders kunnen meedoen aan de Summer Series en hebben vijf dagen lang de kans om een van de hoofdprijzen te winnen. Elke dag zit er, net als bij de normale Players Championship-events, £75,000 in de prijzenpot. Gewonnen prijzen tellen mee voor de Order of Merit. ‘Back to business as usual’ dus, maar wel in een zaal zonder publiek. De PDC stelt wel een extra prijs in het vooruitzicht: de speler die het meeste prijzengeld bijeen dart tijdens deze vijf dagen, ontvangt een deelnameticket voor de Grand Slam of Darts.

De PDC houdt nog wel even een slag om de arm. Als blijkt dat buitenlandse spelers vanwege coronamaatregelen toch niet naar Engeland kunnen reizen, wordt het wedstrijdschema aangepast en zal de status van de Summer Series worden aangepast naar non-ranking.

Door corona vijf maanden geen darts

De Summer Series is in de tweede week van juli gepland om darters de kans te geven er weer in te komen na de vijf maanden durende onderbreking van de reguliere competitie. Toen de plannen voor de Summer Series werden gesmeed, zei Barry Hearn: “Spelers hebben niet de gelegenheid gehad om hun kansen te verbeteren of te verdienen om mee te doen aan Matchplay, dus we gaan proberen om dat begin juli gedeeltelijk recht te zetten”.

Na afloop loting World Matchplay

De Summer Series telt ook mee als kwalificatie voor de World Matchplay; na de vijfde competitiedag kan de deelnemerslijst worden vastgesteld en de loting wordt dan ook meteen op 12 juli verricht. World Matchplay, het grootste dartsevenement na het WK darten, vindt plaats van 18 t/m 26 juli. Ook dit toernooi zal achter gesloten deuren plaatsvinden en omdat er geen publiek bij mag, zal het eveneens in de Marshall Arena in Milton Keynes worden gespeeld.

Speelschema Summer Series volgende week bekend

De ‘seeding’ voor de eerste dag van de PDC Summer Series (PC9), wordt gebaseerd op de ProTour Order of Merit op 8 juli, inclusief 52 weken prijzengeld. De ‘seedings’ voor Summer Series-dagen 2 t/m 5 zijn gebaseerd op de ProTour Order of Merit zoals deze op die dag geldt, dus inclusief het verdiende prijzengeld van de vorige dag. Het speelschema voor de eerste dag zal komende week kort voor aanvang van het toernooi bekend worden gemaakt.

Vandaag overdag: Modus Icons of Darts

Voor de liefhebbers die vandaag zin hebben in een beetje darts-actie: er wordt vandaag overdag gedart in de Modus Icons of Darts thuiscompetitie, met o.a Keane Barry, Boris Koltsov en Martin Adams. Je kunt live kijken via het YouTube-kanaal van Modus Darts TV.

Wedden op darten kan ook, voor een gescoorde 9-darter vandaag, hebben bookmakers odds van 15.00 klaar staan. Voor de wedstrijd Martin Adams vs Boris Koltsov die voor vanmiddag 16.00 uur op het programma staat, noteert Adams 1.73 voor de winst en Koltsov 2.07. Voor de combinatieweddenschap “hoogste checkout en meeste 180’s’ noteert Adams 5.80 en Koltsov 3.25.

Back To Top