Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Darten na corona – de vrouwen komen er nu echt aan!

Bel-Ned finale tijdens New South Wales Darts Masters?

Het succes van Fallon Sherrock op het afgelopen WK is niemand ontgaan. Vrouwen kunnen hun mannetje staan aan de oche, weten we nu, en dat is een enorme opsteker voor het vrouwendarts. Of beter gezegd, voor de dartende vrouwen. Maar Sherrock is niet het enige teken dat vrouwen aan een opmars bezig zijn om hun plek op het grote podium op te eisen. Want in een ver land, in Iran, schiet Mozhgan Rahmani als een speer omhoog op de Aziatische ranglijsten.

Vrouwendarts: de rijzende ster van Mozhgan Rahmani

Mozhgan Rahmani is 30 jaar oud en de eerste Iraniër überhaupt die meedoet aan competities van de PDC. Opvallend dus dat het een vrouw is die bezig is om de dartsport op de kaart te zetten in het streng islamistische land. Maar wie het land en de mensen wat beter kent, zal ook niet heel verbaasd zijn. Iraanse vrouwen behoren, ruim 40 jaar na de Iraanse Revolutie, nog altijd tot de hoogst opgeleide en meest geëmancipeerde ter wereld. Rahmani wil, net als Sherrock al deed, dolgraag bewijzen dat geslacht geen obstakel is om de top te bereiken in de dartsport. Daarom verhuist ze nu naar Engeland want ze wil haar droom verwezenlijken: Spelen en winnen in Ally Pally.

Nationaal kampioen Iran

Rahmani begon pas in 2016 met darten. Ze had de mazzel dat ze een dartbord cadeau kreeg en kort daarop Mehdi Shayesteh, de coach van het Iraanse nationale team leerde kennen die besloot haar te coachen omdat ze goed was. Ze gaf haar studie op om zich helemaal op de sport te richten en vijf maanden later was ze nationaal kampioen. Kort daarop, in 2017, won ze de Shiraz Open en de Malaysian Open, waardoor ze opeens 28ste stond op de WDF-ranking.

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock voorbeeld

De afgelopen jaren speelde Rahmani in het Aziatische dartscircuit van de PDC waar ze voornamelijk tegen vrouwen speelde. Afgelopen winter zat ze tijdens het World Darts Championship in Alexandra Palace en zag hoe Fallon Sherrock de ene na de andere man naar huis stuurde. “Fallon liet het aan alle vrouwen zien – het geloof dat we mannen kunnen verslaan. En dat darten een sport is voor iedereen. Ik denk dat ik alles kan bereiken als ik mijn hart aan darten geef,” zei Rahmani die door gedoe met haar visum voor Duitsland niet zelf kon deelnemen aan de qualifiers in Hildesheim.

Gedoe met visum Duitsland

“Vorig jaar heb ik keihard geoefend voor de PDC-kwalificatie voor vrouwen in Duitsland. Ik heb mijn best gedaan om een visum te krijgen,” zei ze. Het paspoort bleef achter in Duitsland waardoor ze ook verschillende andere toernooien moest laten voorbijgaan. Op naar Engeland dus om daar te trainen voor het WK Darts en hopelijk nooit meer zoiets mee te maken als het Duitse visum.

Voorspellingen MODUS Icons of Darts Series

Fallon Sherrock zat ook niet stil de afgelopen maanden. Ze speelde mee in de MODUS Icons of Darts Series waarin ze speelde met o.a. Raymond van Barneveld, Phil Taylor en nog vele andere groten. Vanavond is de voorlaatste wedstrijd uit die serie. Afgelopen woensdag werd ze bijna winnaar van de dag, nadat ze eerder als eens Boris Koltsov de baas bleef. Vandaag hoopt Sherrock nog beter te presteren. Ook zijn Martin Adams, Andy Jenkins, Ritchie Edhouse, Keane Barry en Jarred Cole van de partij. De livestream vind je op YouTube.

Bij de bookmakers kan je wedden op darten vandaag. Wolfie noteert 1.40 voor de winst tegenover 2.88 voor Sherrock. Adams is favoriet voor vandaag (dag 5) met odds van 3.00. Sherrock noteert 10.00.

Programma MODUS Icons of Darts

26 juni (Britse tijden)
10:30 Fallon Sherrock v Ritchie Edhouse
10:55 Andy Jenkins v Fallon Sherrock
11:20 Ritchie Edhouse v Andy Jenkins
11:45 Jarred Cole v Fallon Sherrock
12:10 Martin Adams v Ritchie Edhouse
12:35 Keane Barry v Andy Jenkins
13:00 Fallon Sherrock v Martin Adams
13:40 Ritchie Edhouse v Keane Barry
14:05 Andy Jenkins v Jarred Cole
14:30 Keane Barry v Fallon Sherrock
14:55 Jarred Cole v Ritchie Edhouse
15:20 Martin Adams v Andy Jenkins
15:45 Jarred Cole v Keane Barry
16:10 Martin Adams v Jarred Cole
16:35 Keane Barry v Martin Adams

Back To Top