Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Barry Hearn: PDC is er helemaal klaar en gaat ‘back to business’

Players Championship Super Series van start met Barney

Na het succes van de Home Tour is er nu een korte adempauze in de dartsport en barsten de competities vanaf volgende maand weer los.

Dartskalender 2020

Darts begint binnenkort weer

Afgelopen week kondigde de PDC aan dat het World Matchplay-toernooi zal plaatsvinden als gepland, van 18-26 juli. Het toernooi wordt voorafgegaan door de ‘Summer Series’ die van 8-12 juli worden gespeeld – vijf Players Championship-evenementen die achter de gesloten deuren van de Marshall Arena in Milton Keynes worden gespeeld. Ook voor de Grand Prix en Grand Slam zijn nieuwe datums geprikt en liggen er nieuwe draaiboeken op tafel. De PDC is er klaar voor.

Barry Hearn heeft ‘Master plan of recovery’

“Op het moment is alles voor elkaar, alles is georganiseerd. Van de nieuwe datums voor de Premier League tot de Grand Prix en Grand Slam,” zegt Hearn. Ook vertelt Hearn dat hij aan alternatieve scenario’s heeft gedacht, een plan B, een plan C en mogelijke oplossingen voor andere problemen. “Dit is een masterplan voor herstel, zoals ik nog nooit in mijn leven ben tegengekomen, maar we zijn er allemaal klaar voor”.

PDC is voorbereid

Het enige waar geen echte oplossing voor is, is een nieuwe corona besmettingsgolf. Toch blijft Hearn nuchter. “Het heeft geen zin in paniek te raken over iets dat in november kan gebeuren, want we hebben nog geen idee hoe november eruit zal zien. We zouden een tweede piek kunnen krijgen die alle plannen totaal in de war zou kunnen schoppen”. Dat is het zwartste scenario waarbij in het uiterste geval kan worden teruggegrepen op de ervaring tijdens de Home Tour.

Hearn gaat er in zijn verdere plannen vanuit dat het zo’n vaart niet zal lopen. “We kunnen in een vergelijkbare situatie zitten zoals nu, in welk geval we de mogelijkheid hebben om achter gesloten deuren te spelen, of we zijn weer terug naar het oude normaal zijn of een versie van bijna-normaal. We zijn er op voorbereid en voorbereid op alle onvoorziene gebeurtenissen.”

Nog wel wat onduidelijkheden voor komende maand

Op 30 juli wordt de Premier League of Darts hervat in Birmingham, maar er is op dit moment nog wel een en ander onduidelijk over hoe dat eruit zal gaan zien. Logistiek, publiek en politiek zijn de belangrijkste pijnpunten voor hoe de sport er de komende maanden uit zal zien. Uiteindelijk is het de overheid die bepaalt wat er mogelijk zal zijn: Of er met publiek kan worden gespeeld en hoeveel mensen er dan binnen mogen in een zaal, maar ook of groepsvervoer is toegestaan voor wie live aanwezig wil zijn.

Quarantaine voor Michael van Gerwen?

Vervoer wordt ook een lastig punt voor de spelers: de momenteel nog verplichte quarantaine voor bijvoorbeeld Michael van Gerwen en andere buitenlandse darters die het VK binnenkomen, of de onduidelijkheid of spelers zich door een chauffeur mogen laten rijden. Hopelijk is het tegen die tijd een stuk duidelijker en kan het dartsseizoen gewoon in al zijn normale hevigheid losbarsten.

Back To Top