Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Matchplay gaat door op oorspronkelijke datum in juli

Gary Anderson

Eindelijk komt er weer een echt dartstoernooi aan! De PDC heeft aangekondigd dat World Matchplay gewoon op de oorspronkelijke datums zal plaatsvinden, van 18 t/m 26 juli 2020. En afhankelijk van de coronasituatie, wordt het op één na grootste evenement van de PDC indien mogelijk zelfs met publiek gespeeld.

World Matchplay met of zonder publiek

Het toernooi wordt gespeeld in de Winter Gardens in het Engelse Blackpool en er worden 32 spelers voor uitgenodigd. Wat betreft het publiek zal er op 4 juli een beslissing worden genomen aan de hand van de regels en adviezen die met de regelgevende instanties in Engeland worden uitgewerkt. Mocht er geen groen licht komen om met publiek te spelen, zal het toernooi op een andere locatie worden gespeeld, achter gesloten deuren en dus zonder publiek. Maar wel op een echt podium en te zien op TV!

Buitenlandse deelnemers in quarantaine?

Ook moet er nog wel een oplossing zijn voor spelers uit andere landen die officieel twee weken in quarantaine moeten als ze Engeland binnenkomen. En dat geldt ook voor de Players Championship competities, die eveneens vanaf juli weer moeten gaan plaatsvinden. Het deelnemersveld voor het World Matchplay-toernooi bestaat uit de top 16 van de PDC Order of Merit en de top 16 van de PDC Pro Tour Order of Merit. En daaronder bevinden zich nogal wat buitenlandse topdarters.

Gary Anderson: rumoer publiek hoort erbij

Gary Anderson, die het toernooi in 2018 won, is erg blij dat er weer echt gedart kan worden. Maar het idee om zonder publiek te spelen vindt hij toch wat vreemd. Het gejuich, de herrie hoort er absoluut bij, vindt hij. “Darts heeft het nodig – het maakt allemaal deel uit van het pakket. Je gaat het podium op, het publiek gaat uit hun dak”, zei Anderson in een interview met Sky Sports. “Zelfs tijdens de Pro Tours heb je het nodige lawaai op de achtergrond. Maar het zal vreemd voelen als ze darts terugbrengen en het zou achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. Het zou raar zijn”.

Nog wat haken en ogen aan World Matchplay

Ook maakt hij zich zorgen over hoe het allemaal moet. Of buitenlandse spelers eerst twee weken verplicht in een hotel moeten gaan zitten en hoe ze dan kunnen trainen, maar ook hoe Britse spelers naar het toernooi moeten komen.

“Als we achter gesloten deuren moeten spelen, dan mogen we alleen zelf komen. Maar hoe komen we dan naar de locatie? Rijden we zelf en rijden we ’s avonds laat zelf weer terug? Ik weet het niet. Het zijn allemaal van die kleine dingetjes die duidelijk moeten worden en opgelost,” aldus de Flying Scotsman. Want het Verenigd Koninkrijk is best groot, en veel Britse darters zullen met de auto zeker 4 à 5 uur onderweg zijn om in Blackpool aan te komen. En dan moet je nog het podium op.

Super League Germany bereikt finaleronde

In Duitsland wordt er inmiddels al wel gedart. Daar vindt momenteel de Super League Germany plaats, met als belangrijkste inzet een ticket voor het World Darts Championship in Alexandra Palace aan het einde van het jaar. Het toernooi werd de afgelopen vier weekenden gespeeld en gaf het Duitse toptalent een kans zich te bewijzen. De beste vier spelers uit elke weekendgroep gaan door naar de Finals die op zondag 14 juni plaatsvinden als er om de prijzen wordt gespeeld. De dag begint met de kwartfinales.

Programma Super League Germany

Kwartfinale
Gabriel Clemens – Manfred Bilderl
Nico Kurz – Kevin Munch
Daniel Klose – Michael Unterbuchner
Steffen Siepmann – Dragutin Horvat

Halve Finale
Clemens/Bilderl – Kurz/Munch
Klose/Unterbuchner – Siepmann/Horvat

Finale
Clemens/Bilderl/Kurz/Munch – Klose/Unterbuchner/Siepmann/Horvat

Back To Top