Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

PDC Home Tour – Wie pakt vanavond laatste ticket play-offs?

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Gisteren in de Home Tour versloeg Nathan Aspinall de Portugees Jose De Sousa in een spannende strijd, en maakte hij gehakt van Jamie Hughes en de Spanjaard Jesus Noguera. ‘The Asp’ is daarmee de zevende speler die een plaats heeft veroverd bij de laatste acht. Vanavond wordt er vanuit de huiskamer gestreden om het allerlaatste plekje.

PDC Home nadert finale

Woensdag en donderdag wordt de ronde van de laatste acht gespeeld, verdeeld over twee groepen van vier spelers. De beste twee uit elke groep, spelen op vrijdag de finaleronde van de PDC Home Tour. Ook in het laatste stukje van dit thuisdarttoernooi, wordt er gespeeld volgens het Round Robin-principe.

Vandaag strijden Jonny Clayton, Scott Waites, Max Hopp en Carl Wilkinson in groep 8 voor de laatste open plaats in de play-offs. Scott Waites is de tweevoudige BDO-wereldkampioen en een publiekslieveling, maar niet de favoriet om vanavond zijn groep te winnen. Dat is Clayton, de huidige nummer vijftien van de PDC. Ook voor de Duitser Max Hopp liggen de verwachtingen hoger.

Clayton en Waites trappen groep 8 vandaag af

Clayton en Waites spelen de eerste wedstrijd van vanavond. Ze kwamen elkaar nog niet tegen op de gewone dartspodia. De 45-jarige Clayton is een speler die de afgelopen paar jaar sterk opkwam, terwijl Scotty 2 Hotty de afgelopen jaren juist wat minder sterk is gaan spelen. Max Hopp is inmiddels de nummer 24 van de PDC Order of Merit en vaak te zien op internationale podia – en hij doet het ook goed in de eigen huiskamer. Carl Wilkinson speelt pas sinds 2019 op het hoogste niveau toen hij een Tour Card won via de Q-school.

Voorspellingen darts

Clayton is met 2.38 bij de bookmakers favoriet voor het laatste play-off ticket terwijl Hopp en Waites beiden 3.25 noteren. Wilkinson noteert 9.00. De openingswedstrijd kan meteen een doorslaggevende wedstrijd worden als Clayton en Waites tegen elkaar spelen. Ook Hopp – Waites belooft een spannende strijd te worden want beide mannen noteren 1.88. Om als groepswinnaar te eindigen moet Waites deze wedstrijden winnen.

Programma Home Tour dinsdag 2 juni

Jonny Clayton v Scott Waites
Max Hopp v Carl Wilkinson
Scott Waites v Carl Wilkinson
Jonny Clayton v Max Hopp
Max Hopp v Scott Waites
Carl Wilkinson v Jonny Clayton

PDC Home Tour begint woensdag aan laatste acht

Jelle Klaasen en de Vlaming Mike De Decker spelen morgen in de eerste groep van de Laatste 8-ronde van de PDC Home Tour. Behalve Klaasen en De Decker hebben ook Gary Anderson en Dave Chisnall een plekje in deze groep veroverd. Morgen (4 juni) speelt de tweede groep met daarin Joe Cullen, Rob Cross, Nathan Aspinall en de winnaar van Groep 8 die vanavond strijden om een plek in groep 2 van de play-offs.

Home Tour Play-Offs  woensdag 3 juni

Gary Anderson v Mike De Decker
Dave Chisnall v Jelle Klaasen
Mike De Decker v Jelle Klaasen
Gary Anderson v Dave Chisnall
Dave Chisnall v Mike De Decker
Jelle Klaasen v Gary Anderson

* de beste twee spelers plaatsen zich voor de Championship Group

Back To Top