Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Play offs Home Tour start vandaag met Jelle Klaasen en Peter Wright

Home Tour play offs start vandaag met Jelle Klaasen en Peter Wright

Vandaag, dinsdag 26 mei, wordt de PDC Home Tour hervat. De 32 groepswinnaars beginnen aan de play-offs waarin opnieuw wordt gespeeld volgens het Round Robin-principe. Er zitten drie Nederlanders en een Belg bij de laatste 32: Jelle Klaasen, Geert Nentjes, Martijn Kleermaker en Vlaanderens trots Mike De Decker. Klaasen bijt vanavond de spits af in de eerste groep van vier.

Darts Home Tour groot succes

De eerste ronde van de Home Tour met 32 groepen was een groot succes. Er werd gedart vanuit huis en dat bood een leuk inkijkje in de huiskamers – en soms letterlijk de keuken, zoals in het geval van Luke Humphries – van de darters. De wedstrijden hadden iets heerlijk informeels en een enkele darter deed het letterlijk op zijn sloffen. Maar nu wordt het menens want de komende acht dagen wort er gespeeld om een plek in één van de twee groepen die de Home Tour finales zullen spelen.

Groeps 1 play offs met Jelle Klaasen en Peter Wright

Groep 1 waarin vanavond Jelle Klaasen speelt, bestaat verder uit wereldkampioen Peter Wright, de Spanjaard Cristo Reyes en Ryan Murray. Klaasen kan goed uit de voeten in het thuisspeel-format. In de eerste week werd hij meteen groepswinnaar in Groep 7.

Peter Wright daarentegen, had een herkansing nodig in de latere fase van de groepscompetitie om zijn plek bij de laatste 32 te bemachtigen. Reyes en Murray werden toch wel verrassend winnaar binnen hun groep – thuisdarten is écht anders dan podiumdarten. Ook de komende dagen moeten we nog rekening houden met verrassingen!

Groepen 2 t/m 6

In Groep 2 spelen de twee oud-wereldkampioenen van de BDO Stephen Bunting en Glen Durrant. Ze nemen het op tegen elkaar en tegen Alan Tabern en de Belg Mike De Decker. Groep 3 bestaat uit Gary Anderson, Luke Humphries, Jamie Lewis en Nick Kenny.

Groep 4, op vrijdag 29 mei, bestaat uit Dave Chisnall, Darren Webster, Geert Nentjes en Damon Heta. Zaterdag spelen in Groep 5 de oud-wereldkampioen Rob Cross, Ryan Searle, Luke Woodhouse en Daniel Larsson.

Groep 6, op zondag 31 mei, bestaat uit Joe Cullen, Chris Dobey, Jeff Smith en de Nederlander Martijn Kleermaker die winnaar werd van Groep 9.

 

Maandag Nathan Aspinall en Jamie Hughes

Groep 7 speelt op 1 juni en daarin zien we een groep mannen met enorm veel potentie voor de toekomst: Toptalenten Nathan Aspinall en Jamie Hughes, en twee spelers die de eerste junidag een zonnig tintje geven en ons meenemen naar het zuiden van Europa, de Portugees Jose De Sousa en de Spanjaard Jesús Noguera.

Tot slot Groep 8 op 2 juni, waarin Jonny Clayton, Max Hopp die als enige Duitser die de play offs van de PDC Home Tour heeft gehaald, Carl Wilkinson en Scott Waites de huiskamer-arena betreden.

Voorspellingen PDC Home Tour play offs

Er wordt gespeeld volgens het Round Robin-principe en ‘Best of 11 Legs’. De laatste acht zullen op 3 en 4 juni de PDC Home Tour kwartfinales spelen verdeeld over twee groepen. De twee van elke groep gaan door naar de Championship Groep die op vrijdag 5 juni de finale speelt.

Wedden op darten? Vanavond speelt Jelle Klaasen zijn eerste wedstrijd van de drie tegen Cristo Reyes, de Spanjaard die het uitstekend deed vanuit zijn Spaanse huiskamer. Klaasen noteert bij de bookmakers 1.67 tegenover 2.15 voor Reyes.

Volgens de bookies krijgt Klaasen het moeilijker tegen Peter Wright die 1.33 noteert tegenover 3.15 voor de Nederlander. Klaasen noteert 4.40 om vanavond als groepswinnaar de eindigen. Peter Wright is niet alleen vanavond favoriet, maar ook voor de titel: 5.00.

Programma Home Tour Darts play offs

Groep 1 – Dinsdag 26 mei
Peter Wright v Ryan Murray
Cristo Reyes v Jelle Klaasen
Ryan Murray v Jelle Klaasen
Peter Wright v Cristo Reyes
Cristo Reyes v Ryan Murray
Jelle Klaasen v Peter Wright

Groep 2 – Woensdag 27 mei
Stephen Bunting v Mike De Decker
Glen Durrant v Alan Tabern
Mike De Decker v Alan Tabern
Stephen Bunting v Glen Durrant
Glen Durrant v Mike De Decker
Alan Tabern v Stephen Bunting

Groep 3 – Donderdag 28 mei
Gary Anderson v Nick Kenny
Luke Humphries v Jamie Lewis
Nick Kenny v Jamie Lewis
Gary Anderson v Luke Humphries
Luke Humphries v Nick Kenny
Jamie Lewis v Gary Anderson

Groep 4 – Vrijdag 29 mei
Dave Chisnall v Damon Heta
Darren Webster v Geert Nentjes
Damon Heta v Geert Nentjes
Dave Chisnall v Darren Webster
Darren Webster v Damon Heta
Geert Nentjes v Dave Chisnall

Groep 5 – Zaterdag 30 mei
Rob Cross v Daniel Larsson
Ryan Searle v Luke Woodhouse
Daniel Larsson v Luke Woodhouse
Rob Cross v Ryan Searle
Ryan Searle v Daniel Larsson
Luke Woodhouse v Rob Cross

Groep 6 – Zondag 31 mei
Joe Cullen v Martijn Kleermaker
Chris Dobey v Jeff Smith
Martijn Kleermaker
Joe Cullen v Chris Dobey
Chris Dobey v Martijn Kleermaker
Jeff Smith v Joe Cullen

Groep 7 – Maandag 1 juni
Nathan Aspinall v Jesús Noguera
Jamie Hughes v Jose De Sousa
Jesús Noguera v Jose De Sousa
Nathan Aspinall v Jamie Hughes
Jamie Hughes v Jesús Noguera
Jose De Sousa v Nathan Aspinall

Groep 8 – Dinsdag 2 juni
Jonny Clayton v Scott Waites
Max Hopp v Carl Wilkinson
Scott Waites v Carl Wilkinson
Jonny Clayton v Max Hopp
Max Hopp v Scott Waites
Carl Wilkinson v Jonny Clayton

Back To Top