Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

PDC Home Tour gaat volgende week verder met de laatste 32

PDC Home Tour gaat volgende week verder met de laatste 32

De PDC Home Tour, het corona thuisdarts-toernooi, maakt zich op voor de eindfase. Gisteren speelde de laatste groep van de 32 en daarbij wist wereldkampioen darts Peter Wright zich in de herkansing alsnog te plaatsen voor de eindfase van de PDC Home Tour. Daarmee is de eerste groepsfase afgerond en gaat het toernooi verder met een nieuwe groepsfase waarin de beste 32 thuisdarters het tegen elkaar opnemen.

Week rust PDC Home Tour Darts

Deze week hebben de darters een weekje de tijd om bij te komen en zich voor te bereiden op de volgende ronde. Het toernooi gaat verder op 26 mei en de finale van de Home Tour vindt plaats op 5 juni 2020. Bij de laatste 32 zitten drie Nederlanders en een Belg: Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Martijn Kleermaker en Mike De Decker. Hieronder vind je de opzet voor het tweede deel van het toernooi en de finalerondes, evenals de lijst met de 32 groepswinnaars.

Programma Home Tour laatste 32

  • Nadat groep 32 op maandag 18 mei heeft gespeeld, is er een pauze. De eindfase waarin de 32 groepswinnaars het tegen elkaar opnemen, begint op dinsdag 26 mei
  • De ‘laatste 32’ wordt gespeeld volgens ‘Best of 11 legs’ in groepsrondes met vier spelers
  • De ‘laatste 32’ is in acht groepen verdeeld en wordt van 26 mei – 2 juni 2020 gespeeld. De 32 groepswinnaars worden verdeeld over acht groepen volgens de rangorde (één speler uit elke pool van 1-8, 9-16, 17-24, 25-32). Elke groepswinnaar van de laatste 32 gaat naar volgende ronde waarin de laatste acht strijden
  • De ‘laatste acht’ bestaat uit twee groepen die op 3-4 juni spelen. De twee beste spelers van elke groep spelen op vrijdag 5 juni in de Championship Group
  • Vanaf de laatste 32 geldt: Als een speler zijn groepswedstrijden tijdens een avond niet kan voltooien, wordt hij/zij uitgeschakeld voor het toernooi

Winnaars tot nu toe

Groep 1 – Jamie Lewis
Groep 2 – Luke Woodhouse
Groep 3 – Dave Chisnall
Groep 4 – Geert Nentjes
Groep 5 – Nick Kenny
Groep 6 – Ryan Searle
Groep 7 – Jelle Klaasen
Groep 8 – Jonny Clayton
Groep 9 – Martijn Kleermaker
Groep 10 – Nathan Aspinall
Groep 11 – Alan Tabern
Groep 12 – Max Hopp
Groep 13 – Carl Wilkinson
Groep 14 – Chris Dobey
Groep 15 – Darren Webster
Groep 16 – Jeff Smith
Groep 17 – Damon Heta
Groep 18 – Stephen Bunting
Groep 19 – Glen Durrant
Groep 20 – Ryan Murray
Groep 21 – Rob Cross
Groep 22 – Jesus Noguera
Groep 23 – Daniel Larsson
Groep 24 – Jamie Hughes
Groep 25 – Jose De Sousa
Groep 26 – Mike De Decker
Groep 27 – Scott Waites
Groep 28 – Luke Humphries
Groep 29 – Cristo Reyes
Groep 30 – Gary Anderson
Groep 31 – Joe Cullen
Groep 32 – Peter Wright

Peter Wright favoriet titel Home Tour

Peter Wright is na zijn overwinning in groep 32 met stip als favoriet voor de titel binnengekomen bij de bookmakers. Wedden op darten? Wright krijgt een quotering van 4.50, Nathan Aspinall noteert 7.50, Gary Anderson 9.00 en Glenn Durrant 12.00. Opvallend is ook de 13.00 voor José de Sousa. Met 51.00 hebben Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker de beste kansen voor de Nederlanders.

Hoge odds, ook voor de favorieten – en dat heeft alles te maken dat thuisdarten anders is en moeilijker te voorspellen dan podiumdarten. In de vroege fase van het toernooi wonnen er enkele minder bekende darters en daardoor konden Wright en Anderson alleen een plek veroveren bij de laatste 32 omdat ze een latere herkansing kregen. Het kan dus nog alle kanten uit bij de PDC Home Tour. Kortom, wie in deze fase van het toernooi een gokje durft te wagen, kan een mooie winst behalen!

Europe Super League Germany

Podiumdarten wordt hervat in Duitsland met de 2020 PDC Europe Super League Germany
Inmiddels wordt de lockdown in veel landen geleidelijk aan versoepeld en heeft de PDC aangekondigd dat er weer gedart zal worden op een echt podium (maar vermoedelijk in eerste instantie nog wel zonder publiek).

De 2020 PDC Europe Super League Germany wordt in mei en juni gehouden en is het eerste officiële post-coronatoernooi, dat ook live op tv en via PDC-TV zal worden uitgezonden. Het is bedoeld voor Duitse darters en de winnaar ontvangt een ticket voor het World Darts Championship in Alexandra Palace. Er doen zestien Duitse darters aan mee, waaronder Gabriel Clemens, Michael Unterbuchner, Maik Langendorf en de winnaar van afgelopen jaar, Nico Kurz. De speeldata zijn 16-17 mei, 23-24 mei, 30-31 mei, 6-7 juni en de finales op 14 juni.

Back To Top