Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

PDC Home Tour groepen 27-28: Meulenkamp bij favorieten

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

De PDC Home Tour gaat vanavond verder met Ron Meulenkamp en morgen met Mike van Duivenbode. Gisteren werd de Belg Mike De Decker winnaar van Groep 26. Hij is de eerste Belg die zich voor het tweede deel van deze PDC-thuiswerkcompetitie heeft geplaatst. De Decker speelde voor de tweede keer mee in deze Home Tour Darts.

Vanaf Groep 26 mogen er namelijk een aantal spelers in de herkansing, zoals Conan Whitehead en Keegan Brown die technische problemen ondervonden tijdens hun eerste partij. Maar ook is er plaats voor de spelers die tijdens groepen 1-25 tweede werden in hun poule.

Home Tour Darts met Meulenkamp en Van Duivenbode

Vanavond neemt Ron Meulenkamp het op tegen Steve Beaton, Scott Waites en Ross Smith. Meulenkamp speelde eerder al in groep 14 waar Chris Dobey de beste bleek. Vanavond zal hij zijn handen vol hebben aan Beaton en Waites. Ook Mike van Duivenbode krijgt het zwaar in zijn Round Robin met Michael Smith, Luke Humphries en Andy Boulton.

De plaatsen in Groep 26-32 voor degenen die eerder tweede werden, worden toegewezen op basis van de ranking op de PDC Order of Merit Darts. Daarbij krijgen hoger geplaatste spelers de eerste optie om voor de tweede keer het strijdtenue aan te trekken (een pyjamabroek en slippers, in het geval van Gerwyn Price). De spelers die in de groepen 29-32 spelen, worden later deze week bekend gemaakt.

The Modus Icons of Darts

Tot nu toe blijkt het thuisdarten een gouden greep te zijn geweest. Het wordt goed bekeken en darts was de eerste sport die een oplossing bood tijdens de coronacrisis. Behalve de Home Tour wordt er iedere week gedart in de The Modus Icons of Darts waaraan o.a. Sherrock Fallon, Martin Adams, Phil Taylor en Raymond van Barneveld deelnemen.

Entertainment en verrassingen

Voormalig darter Wayne Mardle die tegenwoordig vooral bekend is als dartscommentator op SkySports is erg enthousiast. “Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen, dus ik ben er helemaal voor al het geweldige entertainment dat we kunnen zien. De spelers lopen ermee weg. Dat is wat ik leuk vind,” aldus Mardle.

Daarnaast is het verrassend: tien van de 25 groepswinnaars tot nu toe, bevinden zich buiten de top 70 van de wereld, en zes daarvan vallen zelfs buiten de top 100 van de wereld. Terwijl powerhouses als Wright, Wade en Price onderuit gingen.

Voorspellingen Home Tour

Wedden op darten | Vanavond is niet Scott Waites favoriet bij de bookmakers, maar Ron Meulenkamp met een quotering van 3.00. Meulenkamp noteert 1.72 voor de groepszege. Voor de spannende wedstrijd Waites – Meulenkamp noteren de mannen beide 1.88. De correcte score van 2-5 in zijn strijd tegen Ross Smith krijgt odds van 8.00.

Programma darts woensdag – donderdag

Groep 27 speelschema – woensdag 13 mei
Steve Beaton v Scott Waites
Ross Smith v Ron Meulenkamp
Scott Waites v Ron Meulenkamp
Steve Beaton v Ross Smith
Ross Smith v Scott Waites
Ron Meulenkamp v Steve Beaton

Groep 28 speelschema – donderdag 14 mei
Michael Smith v Mike van Duivenbode
Luke Humphries v Andy Boulton
Mike van Duivenbode v Andy Boulton
Michael Smith v Luke Humphries
Luke Humphries v Mike van Duivenbode
Andy Boulton v Michael Smith

Winnaars tot nu toe

Groep 1 – Jamie Lewis
Groep 2 – Luke Woodhouse
Groep 3 – Dave Chisnall
Groep 4 – Geert Nentjes
Groep 5 – Nick Kenny
Groep 6 – Ryan Searle
Groep 7 – Jelle Klaasen
Groep 8 – Jonny Clayton
Groep 9 – Martijn Kleermaker
Groep 10 – Nathan Aspinall
Groep 11 – Alan Tabern
Groep 12 – Max Hopp
Groep 13 – Carl Wilkinson
Groep 14 – Chris Dobey
Groep 15 – Darren Webster
Groep 16 – Jeff Smith
Groep 17 – Damon Heta
Groep 18 – Stephen Bunting
Groep 19 – Glen Durrant
Groep 20 – Ryan Murray
Groep 21 – Rob Cross
Groep 22 – Jesus Noguera
Groep 23 – Daniel Larsson
Groep 24 – Jamie Hughes
Groep 25 – Jose De Sousa
Groep 26 – Mike De Decker

Back To Top