Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Cup of Darts live: Van Duijvenbode en Noppert Team NL

World Cup of Darts live: Van Duijvenbode en Noppert Team NL

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2022 wordt in Duitsland de World Cup of Darts gehouden. Het is de twaalfde keer dat het WK darten voor landen wordt gehouden door de PDC.

Plaats van handeling is de Eissporthalle in Frankfurt. Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert zijn team Nederland. Met een Bet365 account kijk je gratis live stream darts – alle wedstrijden!

Een voorspelling doen?

World Cup of Darts 2022 Frankfurt

En zo krijgt Duitsland voor de tweede keer binnen een paar dagen een groot PDC-toernooi binnen de landsgrenzen. Maandagavond was in Berlijn de finale-avond van de Premier League Darts. Michael van Gerwen sloeg voor de zesde keer in zijn carrière toe. Hij zette eerst James Wade eenvoudig opzij en moest daarna een thriller tegen Joe Cullen overleven.

Team NL: Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert

Toch zit Mighty Mike ondanks deze grote triomf niet in team Nederland bij de World Cup of Darts. Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert spelen namens Nederland. Van Gerwen ondergaat dinsdag een operatie aan zijn werparm, vanwege een vernauwing van de carpale tunnel, en ligt er daarna wekenlang uit.

Opzet World Cup of Darts

32 landen doen mee aan het WK darts voor landen. Nederland treft in de openingsronde Brazilië, dat Diogo Portela en Artur Valle afvaardigt. De eerste ronde op het World Cup Darts speelschema is een koppelwedstrijd, waarbij de spelers dus om en om gooien, en gaat om best of 9 legs.

Enkel- en dubbelpartijen

Hoe werkt de World Cup of Darts? Vanaf de tweede ronde gaat het zo: twee enkelpartijen (best of 7 legs) en als het 1-1 staat een koppelpartij (best of 7 legs). Dat gaat zo tot de finale. In de finale zijn er twee enkelpartijen (best of 7 legs) en een koppelpartij (best of 7 legs). Staat het dan 2-1 voor een land, dan worden er nog een of twee enkelpartijen (best of 7 legs) gespeeld, net zo lang tot een land drie punten heeft.

Wales favoriet World Cup Darts

Schotland is de titelhouder en hetzelfde koppel doet dit jaar mee: Peter Wright en John Henderson.

Andere loeisterke landen zijn Engeland (James Wade en Michael Smith), Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton) en in mindere mate België (Kim Huybrechts en Dimitri Van Den Bergh), Australië (Damon Heta en Simon Whitlock) en Noord-Ierland (Daryl Gurney en Brendan Dolan).

Back To Top