Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen is erbij in Amsterdam!

Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen is erbij in Amsterdam!

Vrijdag en zaterdag is in de Ziggo Dome te Amsterdam de Dutch Darts Masters. Het is het derde toernooi in de World Series reeks van de PDC. Acht lokale spelers, in dit geval dus Nederlanders, nemen het op tegen acht PDC-toppers, waaronder Michael van Gerwen.

Zie onderaan het Dutch Darts Masters programma van de eerste ronde. Michael Smith is bij de bookmakers favoriet voor de eindzege, gevolgd door Clayton. Zie wedden op darten voor de quoteringen.

Dutch Darts Masters met 9 Nederlanders

Inderdaad, in totaal staan er dus negen Nederlanders aan de start van dit invitatietoernooi, dat om die reden niet meetelt voor de PDC Order of Merit. De prijzenpot is gevuld met 60.000 pond, dik 70.000 euro. De winnaar gaat naar huis met 20.000 pond en elke deelnemer krijgt sowieso 1.250 pond.

Michael van Gerwen erbij na operatie

Dat Van Gerwen meedoet is toch bijzonder, want op dinsdag 14 juni werd hij aan zijn werparm geopereerd. Hij had al een tijdje last van het carpaletunnelsyndroom, waardoor zijn handzenuwen bekneld raakten. Tien dagen daarna voelt hij zich dus in staat om weer een wedstrijd te gooien. Hij is als derde geplaatst in Amsterdam.

Een voorspelling doen?

Deelnemers Dutch Darts Masters

Top van de seeds is Michael Smith, die de laatste weken enorm goed staat te gooien en uitblonk bij een reeks Player Championship-toernooien. De andere PDC-toppers zijn Dimitri van den Bergh, Peter Wright, Gerwyn Price, James Wade, Fallon Sherrock en Jonny Clayton.

De Nederlanders die het Ziggo Dome-publiek en Viaplay kijkers gaan vermaken zijn Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven en Ron Meulenkamp.

Loting

De eerste ronde is best of 11 legs, alle rondes daarna zijn best of 15 legs. De loting is op dit moment nog niet verricht (update: zie onder). Op beide dagen wordt om 19.00 uur begonnen en duren de sessies tot ongeveer middernacht.

World Series Darts evenementen

De twee eerdere World Series darttoernooien waren ook in juni. Het doel van de reeks is om de dartssport wereldwijd meer bekendheid te geven, daarom werden de afgelopen jaren toernooien gehouden in onder meer Australië, de Verenigde Staten, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Duitsland.

Dit jaar is gekozen voor de VS (New York, winnaar Michael Smith), Denemarken (Kopenhagen, winnaar Dimitri Van Den Bergh), Amsterdam en in augustus Australië (Queensland Masters, New South Wales Master) plus Nieuw-Zeeland (New Zealand Masters). In september is de grote finale in AFAS Live, Amsterdam.

Een voorspelling doen?

Loting Dutch Darts Masters

(1) Michael Smith – Martijn Kleermaker
Peter Wright – Dirk van Duijvenbode
(4) James Wade – Jeffrey de Zwaan
Fallon Sherrock – Maik Kuivenhoven
(2) Dimitri Van den Bergh – Ron Meulenkamp
Jonny Clayton – Jermaine Wattimena
(3) Michael van Gerwen – Danny Noppert
Gerwyn Price – Vincent van der Voort

Speelschema Dutch Darts Masters

Vrijdag 24 juni 19.00 uur – eerste ronde
Best of 11 legs

Jonny Clayton – Jermaine Wattimena
Fallon Sherrock – Maik Kuivenhoven
James Wade – Jeffrey de Zwaan
Gerwyn Price – Vincent van der Voort
Michael Smith – Martijn Kleermaker
Dimitri Van den Bergh – Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen – Danny Noppert
Peter Wright – Dirk van Duijvenbode

Zaterdag 25 juni 19.00 – kwartfinales
Best of 11 legs

(volgorde onder voorbehoud)
Smith/Kleermaker – Wright/Van Duijvenbode
Wade/De Zwaan – Sherrock/Kuivenhoven
Van den Bergh/Meulenkamp – Clayton/Wattimena
Van Gerwen/Noppert – Price/Van der Voort

Halve finales – Best of 13 legs
Finale – Best of 15 legs

Back To Top