Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dimitri Van den Bergh wint Dutch Darts Masters

World Series Darts Finals: titel voor Dimitri Van den Bergh?

Darts nieuws | De winnaars van afgelopen weekend zijn Dimitri Van den Bergh, Lisa Ashton, Lorraine Winstanley en Fallon Sherrock. Dancing Dimi won de Dutch Darts Master, Ashton, Winstanley en Sherrock wonnen in de Women’s Series.

Een voorspelling doen?

Dimitri Van den Bergh winnaar Dutch Darts Masters

Voor van Van den Bergh is het de tweede titel dit jaar in de World Series of Darts. Twee weken geleden schreef hij de Nordic Darts Masters in Kopenhagen op zijn naam en gisteren in Amsterdam was hij in de finale te sterk voor Dirk van Duijvenbode.

De Belg versloeg onderweg naar de titel vier Nederlanders die voor eigen publiek speelden en verloor tijdens de gehele Dutch Darts Masters slechts zeven legs.

Wattimena, Van der Voort en Kleermaker stunten

Kersverse Premier League Darts kampioen Michael van Gerwen kwam er in de Ziggo Dome niet aan te pas. Hij verloor de eerste wedstrijd na zijn polsoperatie van Danny Noppert.

Jermaine Wattimena wist te stunten door Jonny Clayton in de eerste ronde uit het toernooi te knikkeren, Vincent van der Voort deed hetzelfde tegen Gerwyn Price en Martijn Kleermaker tegen Michael Smith.

Uitslagen Dutch Darts Masters

Eerste ronde
Jonny Clayton 5-6 Jermaine Wattimena
Fallon Sherrock 1-6 Maik Kuivenhoven
James Wade 6-2 Jeffrey de Zwaan
Gerwyn Price 5-6 Vincent van der Voort
Michael Smith 4-6 Martijn Kleermaker
Dimitri Van den Bergh 6-2 Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen 4-6 Danny Noppert
Peter Wright 4-6 Dirk van Duijvenbode

Kwartfinales
Dirk van Duijvenbode 6-4 Martijn Kleermaker
James Wade 6-4 Maik Kuivenhoven
Dimitri Van den Bergh 6-1 Jermaine Wattimena
Danny Noppert 6-5 Vincent Van der Voort

Halve finales
Dirk van Duijvenbode 7-6 James Wade
Dimitri Van den Bergh 7-2 Danny Noppert

Finale
Dimitri Van den Bergh 8-2 Dirk van Duijvenbode

Winnaars Women’s Series

Afgelopen weekend stonden ook Women’s Series events 9 t/m 12 op het programma. Lisa Ashton won er daarvan twee, Lorraine Winstanley en Fallon Sherrock beiden één. Aileen de Graaf bereikte de finale van events 9 en 12 die zij beide verloor van Ashton.

Na afloop van het laatste toernooi gisteren in Barnsley kon ook het acht-koppige deelnemersveld voor de Women’s World Matchplay worden vastgesteld. De loting voor het toernooi is in inmiddels verricht:

(1) Lisa Ashton v (8) Chloe O’Brien
(4) Aileen de Graaf v (5) Laura Turner
(2) Fallon Sherrock v (7) Katie Sheldon
(3) Lorraine Winstanley v (6) Rhian Griffiths

World Matchplay 2022 vrouwen

De World Matchplay voor vrouwen staat dit jaar voor het eerst op de dartskalender en vindt plaats op zondag 24 juli in Blackpool. De winnaar van het toernooi ontvangt £10.000 en verdient een plek in de Grand Slam of Darts in november. Voor de runner-up ligt £5.000 klaar. Halve finalisten verdienen £2.500 en de kwartfinalisten £1.250.

Lisa Ashton en Fallon Sherrock voeren momenteel de Women’s Series Order of Merit aan waarbij Ashton de kroon spant. The Lancashire Rose won al zeven van de twaalf events dit jaar.

Back To Top