Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Tweede ronde World Matchplay Darts vandaag en morgen

Vandaag en morgen de tweede ronde World Matchplay Darts

Vanavond speelt World Matchplay Darts titelverdediger Dimitri Van den Bergh tegen Dave Chisnall. Ook staat er een spannend duel tussen twee Welshmen op het programma: Gerwyn Price – Jonny Clayton. Michael van Gerwen behaalde gisteren de tweede ronde en speelt woensdag tegen Ian White.

Michael van Gerwen door op World Matchplay 2021

Van Gerwen ging gisteren met de hakken over de sloot tegen Damon Heta. Aanvankelijk had hij een 4-2 voorsprong op de Australiër, waarna Heta vier legs op rij pakte en met 4-6 de leiding pakte. Daarop kwam de echte Mighty Mike naar boven en die speelde haarscherp darts als vanouds en strafte de missers van Heta af om zelf de volgende vier legs te claimen.

Er zit nog meer in de tank

“Ik heb vandaag hard moeten werken maar ik heb de klus geklaard,” zei Michael van Gerwen. “Het was even hard ertegenaan en er zit nog meer in de tank, maar de eerste ronde heb ik achter de rug”. Van Gerwen won de World Matchplay in 2015 en 2016, en hoopt er dit jaar een derde overwinning aan toe te voegen. Dat er weer publiek bij de wedstrijden kan zijn, zal hem daarbij zeker helpen.

Derde Phil Taylor Trophy?

Zijn volgende wedstrijd, in de tweede ronde van de World Matchplay, speelt Van Gerwen op woensdag tegen Ian White. Daarmee heeft hij goede kansen om donderdag in het kwartfinale te komen. Want White was in het verleden zelden een probleem voor de Mighty Mike. Van zesentwintig partijen won Michael er twintig. Als hij de vorm en gretigheid van zijn partij tegen Damon Heta vast kan houden, blijft hij zicht houden op zijn derde Phil Taylor Trophy.

Dimitri Van den Bergh – Dave Chisnall

Dimitri Van den Bergh is de regerend World Matchplay kampioen en speelt vanavond tegen Dave Chisnall. Ze kwamen elkaar al vaker tegen op de grote dartspodia en aanvankelijk was Chizzy te sterk voor de Belg. Inmiddels is Van den Bergh een vaste speler op de grotere darttoernooien en ondertussen is hij al flink wat plaatsjes opgeschoven op de Order of Merit – waar hij inmiddels negende staat, pal achter de nummer acht Dave Chisnall.

Als Dimi Chizzy vanavond naar huis stuurt, is hij er alvast zeker van dat hij Chisnall voorbij gaat op de Order of Merit.

Gerwyn Price – Jonny Clayton

De andere partij waar iedereen vanavond naar uitkijkt, is de ‘Battle of the Welshmen’ die tussen Gerwyn Price en Jonny Clayton wordt uitgevochten. Price is de wereldkampioen darts en huidige nummer één van de wereld, en Clayton is de man die als een doldrieste stier de klassementen en podia bestormt.

Clayton succesvol

Clayton kan terugkijken op een zeer succesvol jaar waarin hij zijn naam stevig vestigde. Afgelopen jaar won hij de World Cup of Darts en dit jaar de Premier League, The Masters en twee Players Championship-titels. Bij alle grote darttoernooien van de afgelopen twee jaar was hij vrijwel steeds ergens bij de laatste zestien te vinden, zo niet de finales.

Publiek bepalende factor voor wereldkampioen

Gerwyn Price heeft het ondanks dat hij momenteel de beste darter ter wereld is, vaak moeilijk gehad in coronatijd omdat het publiek – of hij zelf vanwege quarantaine – afwezig was. Price is één van die spelers die energie haalt uit een luidruchtig publiek. Clayton heeft zijn slag vooral kunnen slaan in een tijd die vooral heel rustig was qua publiek. Het wordt heel interessant om te zien of hij zijn vorm kan meenemen naar de ‘echte wereld’ van het darten: het grote podium en de zaal tot de nok gevuld met publiek.

Bookmakers favorieten World Matchplay 2021

De bookmakers schatten de kansen voor Van den Bergh goed in. Hij noteert 1.50 tegen Chisnall (2.80); voor eeen correcte score van 11-7 in het voordeel van Dancing Dimi wordt  9.00 genoteerd. De mannen uit Wales liggen iets dichter tegen elkaar aan qua kansen, met 1.53 voor Price en 2.50 voor Clayton. Van Gerwen is woensdag duidelijk favoriet met 1.22 tegenover 4.30 voor Ian White. Check wedden op darts voor de odds voor de toernooifavorieten.

Programma en uitslagen

De uitslagen van maandag 19 juli zijn:
Ian White 10-7 Daryl Gurney
Nathan Aspinall 10-6 Mervyn King
Michael van Gerwen 10-7 Damon Heta
Gary Anderson 10-5 Stephen Bunting

Op het World Matchplay programma vandaag staan 4 tweede ronde wedstrijden gepland:

Rob Cross – Callan Rydz
Luke Humphries – Krzysztof Ratajski
Gerwyn Price – Jonny Clayton
Dimitri Van den Bergh – Dave Chisnall

 

Back To Top