Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Peter Wright wint Players Championship 20 met gouden pijltjes

Peter Wright wint Players Championship 20 met gouden pijltjes

Peter Wright is gisterenavond overtuigend winnaar geworden van de Players Championship Darts 20. Daarmee maakte hij een einde aan de droom van Michael van Gerwen om zijn eerste titel van 2021 te winnen. Wright zei dat hij zijn overwinning aan zijn nieuwe gouden dartpijltjes te danken heeft.

Peter Wright winnaar Players Championship 20

Wat een daverende overwinning had moeten worden voor Michael van Gerwen, eindigde in een teleurstellend verlies. Wright was met 8-2 duidelijk superieur in de finale van de Players Championship 20 die in Coventry werd gespeeld. Voor MvG betekent dit dat hij nog altijd zonder toernooiwinst blijft sinds hij afgelopen november de Ladbrokes Players Championship Finals op zijn naam schreef.

Michael van Gerwen verslagen

Van Gerwen versloeg onderweg naar de finale o.a. Dave Chisnall met 6-3, Michael Smith in de kwartfinale met 6-5, en Jose de Sousa in de halve finale met 7-2. Wright boekte een 6-4 overwinning op Daryl Gurney, versloeg Danny Noppert met 6-3 in de kwartfinales en stuurde vervolgens James Wade met 7-2 naar huis in de halve finales.

“Michael verslaan betekent veel en het is geweldig om de spelers te verslaan die ik onderweg tegenkwam”, zei Peter Wright. “Ik had wat rare worpen en miste ook zoveel dubbels tegen spelers, maar het is leuk om te winnen.” Voor Wright is dit niet zijn eerste succes in de Players Championship, eerder won hij al finales tijdens het tweede blok van de PDC Super Series waaronder de Players Championship dit jaar op de darts agenda zijn geschaard.

Gouden pijltjes Peter Wright

Wright liet ook weten dat hij zijn succes ook aan zijn nieuwe gouden pijltjes te danken heeft. “Ik heb de gouden darts pas woensdagochtend ontvangen”, zei Wright. “Ik hou nu al van deze pijltjes, ze zijn nieuw en ik vind ze helemaal geweldig – ook de manier waarop ze eruitzien op het bord,” zei de kleurrijke darter, voor wie uiterlijk alles is.

Over zijn kansen om ook het eerstvolgende toernooi waar zijn gouden pijltjes hem opnieuw geluk moeten brengen te winnen, de World Matchplay, is Wright optimistisch. “Ik heb het gevoel dat ik écht wil darten maar ook niet te veel wilde laten zien voor Blackpool. Ik kán het winnen,” aldus Wright over zijn ambities.

Volgende week start World Matchplay

De World Matchplay wordt van 17 t/m 25 juli 2021 gespeeld in de Winter Gardens in Blackpool. Er zit £700,000 aan prijzengeld in de pot en bovendien krijgt de winnaar de begerenswaardige Phil Taylor Trophy mee naar huis. Er doen 32 spelers mee. Het speelveld bestaat uit de beste 16 spelers uit de PDC Order of Merit, aangevuld met 16 qualifiers.

Dimitri Van den Bergh, Dirk van Duijvenbode e.a.

Onder de deelnemers bevinden zich uiteraard Michael van Gerwen, de enige Nederlander die direct is geplaatst, en verder Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort die als qualifier deelnemen aan het toernooi. De enige Belg die zal spelen is Dimitri Van den Bergh, de winnaar van vorig jaar, en hij plaatste zich direct.

Negendarter Kim Huybrechts in Super Series

Behalve Van Gerwen hadden de andere Nederlanders ook weinig succes in deze vierde Super Series en moesten incasseren. De enige negendarters die werden gegooid tijdens deze vierde series waren toevallig allebei tegen Nederlanders. Kim Huybrechts gooide een negendarter tegen Dirk van Duijvenbode en Gabriel Clemens pakte een negendarter in zijn eersterondepartij tegen Jelle Klaasen.

Danny Noppert kwam in de Players Championship 20 tot de kwartfinale waarin hij van Wright verloor en de Belg Dimitri Van den Bergh kwam tot de zestiende finale waarin hij met 6-2 verloor van José de Sousa.

Raymond van Barneveld uitgeschakeld door Van den Bergh

Voor Raymond van Barneveld hield het op in de derde ronde van de Players Championship 20 waarin hij met 1-6 verloor van Dimitri Van den Bergh. Eerder in het toernooi boekte hij nog wel een mooie zege op wel oud-wereldkampioen Rob Cross die hij met 6-2 uitschakelde.

Back To Top