Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Rob Cross kan leiding Premier League Darts versterken in Liverpool

Michael van Gerwen bezig aan een opmars

Vanavond wordt er gedart in Liverpool tijdens de elfde avond van de Premier League of Darts. Michael van Gerwen moet de leiding in het klassement zien terug te verdienen. MvG heeft weliswaar nog steeds het beste legsaldo (+22), maar zijn koppositie raakte hij afgelopen week kwijt aan Rob Cross. Het verschil tussen beiden bedraagt 1 punt. Deze week speelt Van Gerwen tegen hekkensluiter Michael Smith.

Michael Smith moet nu alles geven

Michael Smith zal de komende weken alles moeten geven wat hij heeft om nog een kansje te houden op de play-offs in Londen. De verschillen in het klassement zijn niet heel groot, maar Smith staat helemaal onderaan met 8 punten (zie voor meer info: speelschema en uitslagen Premier League Darts). Het verschil met de nummers vier en vijf, James Wade en Daryl Gurney, is met 3 punten nog overbrugbaar.

“Ik moet nu alle games winnen, ik kan het, ik weet dat ik het kan, omdat ik het eerder heb gedaan,” zei Smith, die worstelt met zichzelf en zijn vorm.

Vorm terug zien te vinden

Niet dat hij zo slecht speelt, want afgelopen week haalde Michael Smith een gemiddelde dat bijna tien punten hoger lag dan dat van Peter Wright, maar desondanks bleef hij steken op een 7-7 gelijkspel tegen de Schot. “Ik had beide wedstrijden tegen Peter moeten winnen, maar dat heb ik niet en daarom ben ik waar ik ben,” aldus de Brit.

Het is duidelijk dat Smith niet de vorm heeft van een jaar geleden en daar is hij ook eerlijk over. “Het wordt steeds moeilijker om mezelf te vertellen dat ik niet slecht speel. Vorig jaar had ik een killersinstinct en dat moet ik zien terug te vinden als ik dit seizoen nog in mijn voordeel wil omkeren”.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Michael van Gerwen gaat winnen

Die ommekeer heeft Smith deze week keihard nodig, want zijn tegenstander in Liverpool is Michael van Gerwen. Dat zal nog meer druk leggen op Bully Boy, want na zijn gelijkspel van een week geleden, zal Van Gerwen nog meer gebrand zijn om twee punten en een zo groot mogelijk legvoordeel binnen te halen. De strijd om de vier plaatsen in de Premier League Darts play offs is dit jaar harder dan ooit met verschillen in het puntenklassement die kleiner zijn dan de afgelopen jaren.

Uitslag voorspellen

De kansen voor Michael Smith om twee punten te bemachtigen tegen Michael van Gerwen zien er slecht uit. Smith noteert bij de bookmakers 6.00 voor de winst en MvG 1.35. Omdat Van Gerwen zijn legvoordeel wil uitbouwen, is een einduitslag van 1-8 een mooi streven en gezien Smith’ huidige vorm ook goed denkbaar. Een goede voorspelling van deze correcte score levert je 15.00 x je inleg op bij bookmaker Mr Green Sport.

Rob Cross op dreef Premier League Darts

Rob Cross, Van Gerwens belangrijkste uitdager, speelt deze week tegen Peter Wright. Cross is duidelijk op dreef en maakt op dit moment eigenlijk een betere indruk dan Michael van Gerwen met zes gewonnen partijen van zijn laatste zeven in de Premier League Darts.

Peter Wright worstelt

Snakebite worstelt dit seizoen met zijn vorm. De Schot heeft momenteel 9 punten en staat op de zevende plaats in het klassement. Peter Wright speelt gewoon niet zoals hij kan. Van zijn laatste vijf wedstrijden heeft hij er niet één gewonnen, wel speelde hij drie keer gelijk waardoor het puntenverlies beperkt bleef.

Dat Wright niet blij is met zijn vorm en dat ook zijn zelfvertrouwen eronder begint te leiden, bleek afgelopen weekend wel toen hij tijdens een PDC Tour-evenement vier keer van darts veranderde.

Rob Cross – Peter Wright voorspellingen

Rob Cross is met een quotering van 1.74 bij de bookmakers favoriet tegen Peter Wright (odds 3.55). De kans op nog een gelijkspel voor Wright is 4.75. Omdat ook Cross zal inzetten op een zo groot mogelijk legvoordeel, doen wij dat ook. Wil je wedden op darten vandaag; voor de correcte score van 8-2 noteert Mr Green 15.00.

Inzetten op James Wade

Het gevecht om de vierde plaats in de Premier League Darts tussen James Wade (2.20) en Daryl Gurney (2.60) belooft een mooie wedstrijd te worden. Afgelopen weekend won Wade de Players Championship 9 in Barnsley en als hij deze vorm kan vasthouden, zit het ook wel goed met zijn vierde plaats in het Premier League klassement.​

Programma Darts vandaag

Night 11 Premier League Darts
Liverpool, 11 april 2019 vanaf 20.00 uur
Rob Cross – Peter Wright
Gerwyn Price – Mensur Suljovic
James Wade – Daryl Gurney
Michael Smith – Michael van Gerwen

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top