Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Raymond van Barneveld – Phil Taylor: live darts vanuit de huiskamer

Players Championship Super Series 2: Barney bouwt verder aan terugkeer

Vandaag wordt de wedstrijd gespeeld waar iedereen naar uitkijkt: het huiskamerduel tussen de legendarische rivalen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Op elektronische dartborden en we kunnen live meekijken naar de strijd tussen ‘onze’ vijfvoudig wereldkampioen darts Barney en de zestienvoudig wereldkampioen The Power.

Phil Taylor en Raymond van Barneveld darten thuis

De wedstrijd stond eigenlijk al gepland voor 25 maart, maar vanwege alle coronamaatregelen bleek het toch best lastig het allemaal goed te organiseren. Vooral de huiskamer in huize Taylor vormde een uitdaging. Maar het is gelukt en ‘The Battle is On!”.

Dat probleem is dus opgelost. Maar er is nog een ander probleem. Raymond van Barneveld is nog hard op zoek naar zijn vorm en moet nog erg wennen aan het elektronische bord. Ondanks zijn afscheid van het professionele dartscircuit, speelt het Haagse icoon nog volop wedstrijden en geeft wekelijk demonstraties. Ook de afgelopen weken bleef hij oefenen.

Barney niet goed in vorm

De afgelopen week werd er al gedart in een virtuele dartscompetitie, de Modus Icons of Darts League, waaraan ook Van Barneveld deelnam. Voor Barney liep dat niet bepaald van een leien dakje. Van de eerste acht wedstrijden die in de eerste dagen werden gespeeld, verloor hij er precies acht. Zijn gemiddelde kwam tot maar 83,5, en dat is behoorlijk laag – zeker als je de strijd wilt aanbinden met Phil Taylor. Maar er kwam een ommekeer want in volgende wedstrijden versloeg Barney zowel Wessel Nijman als David Evans.

Modus Icons of Darts League

Behalve Barney deden ook David Evans, Andy Jenkins, Paul Nicholson, Darren Webster en de Nederlander Wessel Nijman mee. Niet de grootste namen van de dartssport op dit moment. De wedstrijden werden overigens live streaming bij verschillende bookmakers aangeboden, maar waarschijnlijk kun je de competitie komende week ook gewoon via social media zien hoe verschillende darters ‘vanuit huis werken’. Want bij darts kan dat gewoon. En dat kan de komende weken nog heel wat leuke partijtjes voor de lol of het goede doel opleveren.

Taylor oefent niet veel meer

Phil Taylor gaf aan in een interview met Sky Sports dat hij er over had nagedacht om voor de lol mee te doen aan de qualifiers voor de UK Open, alleen bleek dat hij tijdens het toernooi al een afspraak had staan in Japan voor een soft-tipwedstrijd. “Ik oefen niet meer zo veel en gooi niet zo vaak als vroeger – ik kan nog steeds strijden tegen spelers van wereldklasse, maar ik doe er niet zoveel moeite voor als vroeger,” aldus ‘the Power’.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor live

Afgelopen week schreven we nog dat Taylor zich waarschijnlijk uit de naad staat te trainen in zijn huiskamer om het nieuwe bord tot in de puntjes te beheersen. Intussen kan Raymond van Barneveld ook goed uit de voeten met elektronisch darten en belooft het een heerlijk avondje darten te worden. De wedstrijd kun je vandaag, donderdag 9 april, vanaf 20.00 live volgen op de Facebookpagina van Target Darts, evenals via Instagram en YouTube.

Back To Top