Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Fallon Sherrock loopt gevaar door corona: thuisblijven en darten

WDF WK vandaag met Brian Raman | Danny Jansen verrast in Barnsley

Fallon Sherrock zal haar Amerikaanse debuut pas in het weekend van 4 en 5 juni 2021 beleven. De PDC heeft namelijk besloten om de US Darts Masters, die begin juni in New York zouden plaatsvinden, een heel jaar uit te stellen. Het is de eerste keer dat voor Madison Square Garden in de stad New York als speellocatie werd gekozen.

Fallon Sherrock door coronacrisis niet naar VS

Na haar succes tijdens het PDC World Darts Championship, waar ze als eerste vrouw niet één maar zelfs meerdere mannen versloeg, beleefde Sherrock een drukke tijd. Ze werd gevraagd voor allerlei toernooien en ook de pers kreeg niet genoeg van de ‘Queen of the Palace’. En toen opeens lag alles stil door het coronavirus en werden alle dartswedstrijden voor de komende weken en zelfs maanden gecanceld of uitgesteld.

Voor Fallon Sherrock betekent dit dat haar trip naar New York een jaar moet wachten en de geplande uitstapjes naar Nieuw-Zeeland en Australië later deze zomer op losse schroeven staan vanwege de coronacrisis die inmiddels wereldwijd is gegaan.

Covid-19 gevaarlijk voor Sherrock

“Ik ben al een paar weken thuis sinds de situatie enge vormen aannam”, vertelde Sherrock aan de Britse krant de Telegraph. Ze zit nu thuis met haar autistische zoon nadat vorige week zijn school dichtging vanwege de coronacrisis, en ze komt niet meer buiten.

Voor Sherrock is Covid-19 een gevaarlijke ziekte. Doordat ze nierproblemen kreeg na de geboorte van haar zoontje Rory, valt ze in de categorie met een hoog risico voor het coronavirus. “Als ik naar de winkels moet, stuur ik mijn moeder of zus”, zei Sherrock. Ook haar medicatie wordt thuisbezorgd.

‘Homeschooling’ dus, en dat is een enorme uitdaging met autistische kinderen. “Het is heel anders dan zijn normale dag”, vertelt Sherrock. “Door zijn autisme is hij gewend aan routine. Die is het nu niet, maar hij past zich goed aan en geniet momenteel van het thuiszijn”.

Fallon Sherrock eerste vrouw in Premier League Darts

Meer tijd voor darts

Sherrock hoeft gelukkig niet de deur uit om te trainen. Midden in de woonkamer heeft ze haar dartbord en Sherrock oefent nu vier uur per dag. Dat is meer dan ze de afgelopen maanden heeft kunnen doen doordat ze constant onderweg was om te spelen of om te voldoen aan alle interviewverzoeken. Ze komt nu ook eindelijk wat meer toe aan het verwerken van wat er gebeurt is. Sinds haar succes in Alexandra Palace veranderde haar leven in een rollercoaster.

Talent Rory?

Ze oefent darts nu samen met Rory, hij op zijn eigen dartbord dat sinds kort op een stoel staat. Daarvoor zei ik tegen Rory: “Wil je een beetje darts gooien?” Hij keek dan en zei: “Nee, dat is te hoog”. Nu wil hij er wel op ingaan. “Tegen de tijd dat we dit allemaal achter ons hebben gelaten, zal hij heel goed zijn”, zei Sherrock. Zelf was ze al zeventien voordat ze voor het eerst een dartpijl in haar handen had. “Hij kan nu al bij de jeugd beginnen en iedereen verslaan”, aldus Sherrock.

Thuis darten tijdens coronacrisis

Ze raad iedereen dan ook aan, volwassenen en kinderen, om een dartsbord in huis te halen en te gaan oefenen. Want het is een eenvoudig spel om binnen te spelen en het is een goede manier om de tijd door te komen met kinderen. En wie weet hoeveel nieuwe Fallon Sherrocks tijdens de coronacrisis ontdekken dat ze talent hebben zodat er binnenkort meer vrouwen aan de oche zullen staan die Michael van Gerwen naar de kroon durven te steken.

Veel events van dartskalender geschrapt

Het bericht dat de US Darts Masters wordt uitgesteld, komt niet geheel onverwacht. De afgelopen weken werden er aan de lopende band darttoernooien uitgesteld of van de dartskalender geschrapt vanwege de coronacrisis.

De Premier League is tot nader order stilgelegd; inmiddels werd ook meegedeeld dat de Nordic Darts Masters in Kopenhagen van 12-13 juni naar 23 oktober gaat. Matt Porter van de PDC liet weten dat er een oplossing wordt gezocht voor de PDC Order of Merit, want doordat er nu van alles verschuift of uitvalt heeft dat gevolgen voor bezitters van een Tour Card. Ook kondigde de PDPA aan dat ze bezig zijn met een noodfonds voor darters met een PDC Tour Card die door de coronacrisis zonder inkomsten zitten.

Back To Top