Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Live stream darts: wedstrijd Raymond van Barneveld – Phil Taylor vanuit huis

Live stream darts: wedstrijd Raymond van Barneveld - Phil Taylor vanuit huis

Ook op dartsgebied is het vanwege het coronavirus nogal een saaie boel. Wedstrijden en toernooien zijn afgelast of verplaatst naar het najaar. Deze week werd bekend dat er nog eens drie Premier League Darts-wedstrijden (Manchester, Berlijn en Birmingham) doorschuiven naar de herfst nadat eerder al was besloten om o.a. de twee wedstrijden in Rotterdam en die in Newcastle, Belfast en Sheffield naar een latere datum te verschuiven. Darts is bij uitstek een sport waarbij het publiek een hele grote rol speelt. Darten zonder publiek is eigenlijk niet mogelijk. Of toch?

Raymond van Barneveld – Phil Taylor darten vanuit huis

Afgelopen week besloten Raymond van Barneveld en Phil Taylor dat ze eigenlijk prima vanuit huis kunnen werken. Ze spraken af dat ze tegen elkaar gingen spelen, op elektronische dartborden. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor gisteren (25 maart) maar dat kon niet doorgaan. “We proberen het zo te organiseren dat het 100% veilig is gezien alle lockdown-beperkingen. We gaan later bekendmaken wanneer de datum is geprikt. Waarschijnlijk volgende week,” liet Van Barneveld weten. Het duel zal dan ergens begin april gaan plaatsvinden.

Coronavirus: oppassen voor Barney

Er komt natuurlijk wel wat bij kijken om zo’n wedstrijd live te streamen: de borden moeten worden aangesloten, er moet een goedwerkende videoverbinding zijn, waarschijnlijk toch wat extra camera’s etc. Dat betekent mensen over de vloer en als je tot een risicogroep behoort, zoals Raymond van Barneveld die last heeft van suikerziekte, moet dat wel heel zorgvuldig gebeuren. En je mag in Nederland natuurlijk maar heel beperkt bezoek ontvangen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Best nog wel even puzzelen dus.

Live stream darts op elektronisch dartbord

De nog altijd fanatieke Phil Taylor had wel aangegeven nog even te moeten oefenen op zijn nieuwe elektronische dartbord dat hij van dartfabrikant en sponsor Target ontving. Want Phil wil winnen, ook al spelen de mannen hier voor het goede doel. Barney voor de voedselbank en Taylor denkt er nog over na.

Dat bord geeft dus automatisch al aan wat er is gegooid én de score verschijnt meteen in beeld als je op social media gaat streamen. Er is dus eigenlijk geen caller nodig, maar ook die kunnen eventueel vanuit huis werken – dus wie weet. In het bord zitten al een camera en een microfoon ingebouwd.

Barney – The Power onderling

Taylor en Van Barneveld speelden in 2017 voor het laatst tegen elkaar. Taylor won toen met 10-6. De wedstrijd daarvoor won Barney met 10-9. In totaal speelden ze 83 keer tegen elkaar. Taylor won 61 partijen en Barney won 18 keer. Vier keer eindigde de strijd in remise.

Als het allemaal lukt, zouden er de komende maanden misschien nog wel wat meer van dit soort live stream darts wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Back To Top