Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ook Premier League Darts Newcastle uitgesteld vanwege coronavirus

Premier League Darts begint met kraker Smith - Van Gerwen

De Premier League die donderdag 19 maart zou neerstrijken in de Utilita Arena in Newcastle, gaat niet door. De wedstrijden worden uitgesteld vanwege het coronavirus.

Premier League Darts en het coronavirus

De achtste en negende avond van de Premier League Darts in Rotterdam werden vorige week al uitgesteld omdat er in Nederland vanwege het coronavirus voorlopig geen bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers mochten worden gehouden. Inmiddels heeft ook de Britse regering een dergelijk besluit genomen.

Evenementen met publiek zoals de Premier League worden gezien als “niet-essentieel contact” en de regering heeft bepaald dat er daarvoor geen hulpdiensten beschikbaar zijn. En dus is de Premier League, evenals andere toernooien die de komende weken op de dartskalender gepland stonden, voorlopig even van de baan.

Wie kan zijn vorm vasthouden?

Afgelopen week werd er in Liverpool gedart. Michael van Gerwen hield zijn hervonden topvorm vast en versloeg Gerwyn Price met 7-5. Daardoor schoof hij op naar de tweede plaats in het Premier League Darts klassement – dat nog altijd door Glen Durrant wordt aangevoerd. Het wordt nu vooral spannend wie zijn goede vorm tot in september kan vasthouden als de Premier League wordt hervat.

De twee Rotterdamse dartsavonden in Ahoy werden alvast doorgeschoven naar later in het jaar en zullen nu in principe op 9 en 10 september worden gespeeld. Waarschijnlijk schuift de avond in Newcastle ook door naar begin september.

Darts events verplaatst

Ook de PDC Unicorn Development Tour-evenementen in het weekend van 21 en 22 maart , het Players Championship-weekend van 28-29 maart en een drietal PDC European Tour-evenementen worden uitgesteld. Die laatste zullen in september worden gespeeld. De European Darts Grand Prix 2020 in het Duitse Sindelfingen die voor 20-22 maart gepland stond, is verplaatst naar 29-31 mei.

Uitstel of afstel World Tour

De PDC gaat er vanuit dat deze corona maatregelen in elk geval twee weken zullen duren. Groot-Brittanië en Nederland zijn niet de enige landen die maatregelen hebben getroffen vanwege het virus. Het kan goed dat zelfs de World Tour die voor de zomer is gepland uitgesteld of gecanceld zal worden. In de 2020 PDC Asian Tour werden al verschillende speeldagen verschoven en waarschijnlijk zal er nog een keer geschoven gaan worden en wordt het hele toernooi richting het najaar verplaatst.

PDC: gezondheid staat voorop

Afgelopen week werden ook al aanpassingen gedaan tijdens de Premier League in Liverpool en de Players Championship-evenementen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. PDC-directeur Matthew Porter legde het zo uit: “De gezondheid en het welzijn van spelers, fans, officials en medewerkers bij evenementen hebben de afgelopen week voorop gestaan in onze gedachten in deze ongekende tijd voor iedereen wereldwijd”.

Back To Top