Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

PDC Home Tour programma: Darts komt vrijdag als eerste sport terug

PDC Home Tour programma: Darts komt vrijdag als eerste sport terug

De komende vier weken kunnen we dagelijks van live darts genieten! De PDC start vrijdag 17 april met een toernooi voor thuiswerkende darters; de PDC Home Tour. En iedereen die een PDC Tour Card heeft mag meedoen. Elke avond spelen er vier darters vanuit de huiskamer tegen elkaar. De 32 groepswinnaars gaan door naar de knock-outfase van het toernooi.

Lees verder en zie hoe je het huiskamertoernooi gratis bij PDCTV kunt kijken.

PDC Home Tour 2020: darts tijdens coronacrisis

Voor de eerste vier speeldagen zijn de spelers en partijen al bekend. Er wordt gespeeld via het Round Robin-principe, en dat betekent dat elke speler een keer speelt tegen de andere darters in de groep en ieder dus drie wedstrijden speelt. Alle wedstrijden zijn ‘best of nine legs’, elke gewonnen partij levert twee punten op en spelers kunnen dus maximaal zes punten winnen.

Elektronische dartborden

Er wordt tijdens de PDC Home Tour gespeeld op elektronische dartborden en met softtips. Voor veel spelers zal dat even wennen zijn. Afgelopen week zagen we hoe Raymond van Barneveld moeite had om de gooi te pakken te krijgen op de eerste avonden van een ander online huiskamerdarts-toernooi, maar toen hij het eenmaal in de vingers had begon hij te winnen. Enkele dagen later versloeg hij Phil Taylor in een nu al legendarische krachtmeting.

Wennen aan spelen met softtips

De andere borden en pijlen kunnen dus verrassingen opleveren. Misschien zijn spelers als Peter Wright, die in Groep 1 speelt tegen Peter Jacques, Jamie Lewis en de Nederlander Niels Zonneveld, daardoor in het nadeel. Spelers die pas aan het einde van de groepsfase aantreden in de eigen huiskamer, hebben weken langer tijd gehad om zich het elektronische darten eigen te maken. Ook is het spannend om te zien of er misschien darters tussen zitten die we niet zo goed kennen maar die juist vanuit de eigen huiskamer en met de softtips geweldig uit de voeten blijken te kunnen.

Eerste groepen PDC Home Tour

Op de tweede avond, op zaterdag, zie je Gerwyn Price, Rowby-John Rodriguez, Luke Woodhouse en Ted Evetts live werken vanuit hun huiskamers. Op zondag speelt Groep 3 met daarin Dave Chisnall, Scott Waites, Jonathan Worsley en onze eigen Jan Dekker. Op maandag spelen Ross Smith, Lisa Ashton, Mickey Mansell en Geert Nentjes in Groep 4. De loting voor de andere groepen die na maandag zullen spelen, wordt pas later bekend gemaakt.

Onderaan het het programma van de PDC Home Tour en de groepsindeling.

Live PDC Home Tour kijken en voorspellingen doen

Alle PDC Home Tour-wedstrijden worden gratis en live uitgezonden op PDCTV. Alle geregistreerde PDCTV-gebruiker kunnen kijken, ongeacht of men een betaald of gratis lidmaatschap heeft. De wedstrijden beginnen om 20.30 uur Nederlandse tijd. Andere details om op te letten: Wie heeft de lelijkste huiskamer? Wie heeft zijn bokalen op de schoorsteenmantel uitgestald? Wiens kinderen of huisdieren gaan de live-uitzending fotobomben?

Favorieten bookmakers

Zelfs wedden op darten is tijdens de PDC Home Tour mogelijk. De jonge Nederlander Niels Zonneveld wordt met 1.80 getipt als winnaar in de partij tegen Jamie Lewis (2.00) terwijl Zonneveld met 5.00 tegen Peter Wright (1.17) weinig kans zou maken. Maar ja, met softtips en een elektronisch bord kan het raar lopen: een 5-3 overwinning voor Zonneveld op Wright noteert 15.00.

Michael van Gerwen ziet af van deelname aan het huiskamertoernooi. Hij ziet het concept niet zitten en heeft thuis ook geen rustige kamer om te spelen.

Programma PDC Home Tour

Speelschema voor avond 1 t/m 4. Alle avonden begint de eerste wedstrijd om 20.30 uur.

Groep Een – vrijdag 17 april 2020
Peter Wright v Peter Jacques
Jamie Lewis v Niels Zonneveld
Peter Jacques v Niels Zonneveld
Peter Wright v Jamie Lewis
Jamie Lewis v Peter Jacques
Niels Zonneveld v Peter Wright

Groep Twee – zaterdag 18 april 2020
Gerwyn Price v Rowby-John Rodriguez
Luke Woodhouse v Ted Evetts
Rowby-John Rodriguez v Ted Evetts
Gerwyn Price v Luke Woodhouse
Luke Woodhouse v Rowby-John Rodriguez
Ted Evetts v Gerwyn Price

Groep Drie – zondag 19 april 2020
Dave Chisnall v Scott Waites
Jan Dekker v Jonathan Worsley
Scott Waites v Jonathan Worsley
Dave Chisnall v Jan Dekker
Jan Dekker v Scott Waites
Jonathan Worsley v Dave Chisnall

Groep Vier – maandag 20 april 2020
Ross Smith v Lisa Ashton
Mickey Mansell v Geert Nentjes
Lisa Ashton v Geert Nentjes
Ross Smith v Mickey Mansell
Mickey Mansell v Lisa Ashton
Geert Nentjes v Ross Smith

PDC Home Tour: Regels darts vanuit de huiskamer

Toernooiregels

  • Alle wedstrijden zijn ‘best of nine legs
  • De speler aan de linkerkant van het speelschema gooit als eerste bij een oneven aantal legs
  • Een overwinning levert twee punten op
  • Als spelers evenveel punten behalen, geeft het verschil in legs de doorslag voor het bepalen van de plaats in het dagklassement. Als zowel de punten en het legsaldo gelijk zijn voor twee spelers, dan zal de winnaar van de wedstrijd tussen die twee spelers bepalen wie het hoogste eindigt. Als de punten en het legsaldo voor drie spelers gelijk is, wordt het algemene gemiddelde van elke speler (over de drie wedstrijden van de avond) gebruikt om te bepalen wie hoger eindigt
Back To Top