Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Home Tour Darts: Jelle Klaassen tweede Nederlander in knock-out fase?

Home Tour Darts: Jelle Klaassen tweede Nederlander in knock-out fase?

Darts | Gisteren werd Geert Nentjes winnaar van Groep 4 van de PDC Home Tour en de komende dagen zullen we onder andere Luke Humphries, James Wade en Jelle Klaasen in actie zien komen vanuit hun huiskamer.

Geert Nentjes groepswinnaar PDC Home Tour

De 21-jarige Geert Nentjes speelde in een groep waarin hij het opnam tegen Ross Smith, Lisa Ashton en Mickey Mansell. Hij won elk van zijn drie wedstrijden waarvan het spel tegen Mansell het zwaarst was. De strijd liep uit op een matchdart voor Mansell, maar de jonge Nederlander overleefde en kon de wedstrijd via een decider naar zich toe trekken. We zien Nentjes dus als eerste Nederlander terug in de knock-outfase van de PDC Home Tour.

Eerder bereikten Jamie Lewis (Groep 1), Luke Woodhouse, inclusief negendarter (Groep 2) en Dave Chisnall (Groep 3) al de volgende fase. Vanavond worden de wedstrijden in groep 5 gespeeld.

Groepen 5 t/m 8 in actie

Eerder deze week werd de loting voor de groepen 5 t/m 8 van de Unibet Home Tour bekendgemaakt (zie onderaan het artikel). Later in de week zal de loting voor de volgende vier groepen bekend worden die vanaf zaterdag 25 april t/m dinsdag 29 april zullen aantreden vanuit hun eigen huiskamer. In totaal zijn er 32 groepen en de groepswinnaars gaan door naar de knock-outfase.

Vanavond, en de komende dagen, spelen er weer bekende en minder bekende Tour Card houders. Vanavond speelt het opkomende talent Luke Humphries tegen onder andere de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Humphries heeft volgens de bookmakers de beste pijlen om als groepswinnaar uit de bus te komen, maar de Zuid-Afrikaan Petersen zou ook nog wel eens kunnen verrassen.

Jelle Klaasen donderdag in Home Tour

De komende dagen kun je uitkijken naar Groep 6 met groepsfavoriet James Wade die het opneemt tegen Andy Boulton, Ryan Searle en Adrian Gray. In Groep 7 is er weer kans op een Nederlandse groepswinnaar als Jelle Klaasen het opneemt tegen Gavin Carlin, Ryan Meikle en Gabriel Clemens – die op papier zijn lastigste tegenstander zal zijn. Tenslotte Groep 8, waarin op vrijdag Jonny Clayton, Adam Hunt, Richard North en David Pallett strijden om een plaats bij de laatste 32.

Voorspellingen

Wedden op darten | Voor vanavond is Luke Humphries, de voormalige PDC-wereldkampioen bij de jeugd, favoriet bij de bookmakers @2.25. James Wade is met 2.30 favoriet in Groep 6 waar Ryan Searle met 2.60 als zijn grootste uitdager wordt beschouwd.

Jelle Klaassen is met 2.75 niet de grote favoriet in Groep 7, want van Gabriel Clemens, die 2.30 noteert, wordt meer verwacht. Maar omdat de mannen van de PDC alleen via een scherm contact hebben met hun tegenstander kunnen de wedstrijden heel anders uitpakken dan in een zaal met echte pijlen en natuurlijk publiek. Dat maakt deze PDC Home Tour alleen maar extra spannend met onverwachte verrassingen. Stay Safe en Stay Tuned!

Programma Unibet Home Tour

Groep 5 – Dinsdag 21 april
Luke Humphries v Nick Kenny
Devon Petersen v Joe Murnan
Nick Kenny v Joe Murnan
Luke Humphries v Devon Petersen
Devon Petersen v Nick Kenny
Joe Murnan v Luke Humphries

Groep 6 – Woensdag 22 april
James Wade v Adrian Gray
Ryan Searle v Andy Boulton
Adrian Gray v Andy Boulton
James Wade v Ryan Searle
Ryan Searle v Adrian Gray
Andy Boulton v James Wade

Groep 7 – Donderdag 23 april
Gabriel Clemens v Ryan Meikle
Jelle Klaasen v Gavin Carlin
Ryan Meikle v Gavin Carlin
Gabriel Clemens v Jelle Klaasen
Jelle Klaasen v Ryan Meikle
Gavin Carlin v Gabriel Clemens

Groep 8 – Vrijdag 24 april
Jonny Clayton v Adam Hunt
Richard North v David Pallett
Adam Hunt v David Pallett
Jonny Clayton v Richard North
Richard North v Adam Hunt
David Pallett v Jonny Clayton

Back To Top